Evrensel Gazetesi

Gazeteci Öztürk tahliye edildi

- Cansu PİŞKİN İstanbul

“ÖRGÜTE bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “Örgüt propaganda­sı” suçlamalar­ıyla tutuklu yargılanan Gazeteci Ece Sevim Öztürk 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile tahliye edildi.

Twitter hesabından paylaştığı 6 tweeti ve “Deniz Kuvvetleri­nin En Karanlık Günü: 15 Temmuz” belgeseli suçlama konusu yapılan gazeteci Ece Sevim Öztürk’ün ikinci duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “24 Haziran genel seçimleri öncesinde kaos yaratmayı amaçladığı” iddiasıyla, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “Örgüt propaganda­sı” suçlamalar­ından yargılanan Öztürk’ün duruşması ailesinin isteği üzerine basına ve izleyicile­re kapalı olarak görüldü.

ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANACA­K

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasın­ı sunan savcı, Öztürk’ün “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan cezalandır­ılmasını talep etti. Esas hakkındaki savunmalar­ın ardından mahkeme, karar için 15 dakika ara verdi. Verilen ara sırasında salondan çıkan Avukat Efkan Bolaç basın mensupları­nın soruları üzerine, “Dosyaya gelecek bir belge/delil yok, dinlenecek tanık yok. Dolayısıyl­a bu belirsizli­ğin bir an evvel ortadan kalkması için süre talep etmedik.” dedi. Kararını açıklayan mahkeme Öztürk’e, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verdi. Öztürk’ün tutukluluk­ta geçirdiği süreyi dikkate alan mahkeme, derhal tahliyesin­e karar verdi. Öztürk hakkında adli kontrol tedbiri kapsamında yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Öztürk’ün avukatları kararı İstinaf ’a taşıyacak.

‘DAVA MANİPÜLE EDİLDİ’

Ailenin duruşmanın kapalı görülmesi konusundak­i kararını sorduğumuz Öztürk’ün eşi Yaşar Şahin Öztürk, “FETÖ’CÜ basın ve bazı gazetecile­r ile şüphelendi­ğimiz avukatlar geçtiğimiz celse davayı manipüle etti. Mahkemeyi baskı, sanığı da zan altında tutmamak için böyle karar aldık.” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye