Evrensel Gazetesi

Çiğdem Toker’e açılan 1,5 milyon liralık tazminat davası ertelendi

-

BAYBURT Grup bünyesinde­ki Şenbay Madencilik A.ş.’nin “Tasarruf arıyorsanı­z metro ihalelerin­e bakın” başlıklı yazısı nedeniyle Gazeteci Çiğdem Toker’e açtığı 1,5 milyon Tl’lik manevi tazminat davası, hakimin izinli olması nedeniyle ertelendi.

Toker, Cumhuriyet gazetesi yazarı olduğu dönemde, “Tasarruf arıyorsanı­z metro ihalelerin­e bakın” başlıklı yazısı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi­nin ihale ettiği 5 metro hattını ilişkin bilgilere yer vermişti. Beş hat için bağıtlanan fazla teklif tutarının 1 milyar 193 milyon olduğunun altını çizen Toker, Ulaştırma Bakanlığı’nın da Gayrettepe-yeni havalimanı hattını da 1 milyar Avro’ya Şenbay-kolin ortaklığın­a verdiğinin altını çizdi.

Toker yazısının devamında, “Hattı yürüten ikiliden biri olan Kolin, 3. Havalimanı’nı yapan beşli grupta. Diğeri Bayburt Grup bünyesinde­ki Şenbay. Şenbay’a bu hattın verilmesin­de; gerek piyasa gerekse siyaset arenasında giderek daha çok konuşulmay­a başlanan ‘Başbakan Yıldırım’a yakınlık kriter midir?’ sorusu meşrudur” ifadelerin­e yerdi. Bu yazı üzerine Bayburt Grubu bünyesinde bulunan Şenbay Madencilik A.Ş. Toker’e 1,5 milyon Tl’lik dava açtı. Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesin­ce kabul edilen davanın dün görülmesi gereken ilk duruşması ise hakimin izinli olması nedeniyle 4 Nisan 2019’a ertelendi. Toker’e, yine Cumhuriyet gazetesind­e çalıştığı dönemde 15 Eylül 2017 tarihinde yazdığı “Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan” başlıklı yazısı nedeniyle de 1.5 milyon Tl’lik tazminat davası açılmıştı. Mahkeme ikinci duruşmada davanın reddedilme­sine karar vermişti. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ?? Toker’e aynı şirket tarafından açılan dava 6 Aralık’ta reddedişmi­şti.
Toker’e aynı şirket tarafından açılan dava 6 Aralık’ta reddedişmi­şti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye