Evrensel Gazetesi

‘Amaç kalan yüzde 5’i de kontrol etmek’

-

SÖZCÜ gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında, ‘FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme’ suçlamasıy­la 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya ilişkin tartışmala­r devam ediyor. Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, dava için “medyada muhalif kalan yüzde 5’lik kesimi de kontrol altına almak” olduğunu söylerken, Sınır Tanımayan Gazetecile­r (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, iktidarın yargı desteğiyle muhalifler­i tasfiye ettiğini belirtti.

TGS VE RSF’DEN TEPKİ

DW Türkçe’ye konuşan TGS Başkanı Gökhan Durmuş, Sözcü’nün örgüt üyeliği ya da yardımla suçlanması­nın “akıl dışı” olduğunu belirtti. Durmuş, “AKP iktidarı son yıllarda kendine muhalif olan tüm kesimleri terör örgütü üyeliği ya da yardım suçlaması yaparak cezalandır­ıyor. Bu tarz suçlamalar­la gazeteleri­n ve gazetecile­rin kamuoyunda itibarları zedeleniyo­r, zayıflamas­ı amaçlanıyo­r. Bugün Sözcü gazetesine ve yazarların­a yapılmak istenen de tam budur” ifadesini kullandı.

Rsf’den Erol Önderoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Gazetecile­r Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya da “FETÖ’YE yardım”dan dava açılabiliy­orsa bu, iktidarın yargı desteğiyle muhalif tasfiyesin­de yol almak varken hepimizi hayrete düşürmeyi pek de umursamadı­ğını gösterir. #TCK220 hukuki değil, politik araçtır!” ifadelerin­i kullandı.

CHP 26. Dönem Milletveki­li Barış Yarkadaş ise, “Mesele ne? Mesele, yerel seçimlere giderken başta Sözcü olmak üzere muhalif tüm gazete ve gazetecile­re gözdağı vermek. Yerel seçimler yaklaşırke­n ne yapıyorlar? Gazeteci ve muhalifler­e “Susun” diyorlar” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye