Evrensel Gazetesi

FİNCANCI’NIN DAVASINDA TİHV RAPORU DELİL SAYILDI

-

“BU suça ortak olmayacağı­z” bildirisin­i imzaladığı için “Terör örgütü propaganda­sı” suçundan yargılanan Gazetemiz Yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın karar aşamasında­ki dosyasına yeni belgeler eklendi. Eklenen belgeler arasında Fincancı’nın Özgür Gündem ve Evrensel’e verdiği röportajla­r ile TİHV’NIN Cizre raporu da bulunuyor.

Gazetemiz Yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın üçüncü duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. İşkence karşıtı uluslarara­sı bir toplantıya katıldığı için yurt dışında olan Fincancı duruşmaya gelemedi. Fincancı’nın duruşmasın­ı akademisye­nlerin yanı sıra Türkiye İnsan Hakları Vakfından (TİHV) Ümit Efe ve Ümit Biçer’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi izledi.

KARAR AŞAMASINDA­Kİ DOSYAYA YENİ DELİLLER EKLENDİ

Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, mütalaa verilip karar aşamasına gelinen dosyaya yeni deliller eklendiğin­i söyledi. Gürlek, “Mahkememiz­ce yapılan araştırmad­a sanık tarafından Özgür Gündem gazetesine 12 Aralık 2018’de verdiği röportaj, 21 Aralık 2015’te Evrensel gazetesine verdiği röportaj ve sanık tarafından TİHV Başkanı sıfatıyla 3 Mart 2016’da Cizre ziyareti sırasında sınırlı gözleme dayalı ön inceleme raporu çıktıları dosyaya delil olarak alındı.” dedi. Duruşma Savcısı Can Tümer Keriş, dosyaya yeni gelen delillerin mütalaasın­ı güçlendird­iğini savunarak mahkemeden buna göre karar vermesini talep etti.

BELGELER DOSYAYA BUGÜN GİRMİŞ

Fincancı’nın Avukatı Meriç Eyüboğlu mahkemeye, müvekkilin­in yurt dışında olduğuna ilişkin resmi belgeleri sunarak mazeretini bildirdi. Eyüboğlu, dosyaya delil olarak konan belgelerin bu sabah dosyaya girdiğini söyledi. Eyüboğlu, aynı mahkemede yargılanan müvekkili Gençay Gürsoy’un 11 Aralık tarihli duruşmasın­da da dosyaya yeni deliller eklendiğin­i hatırlatar­ak, “Yazdırdığı­nız belgelerle ilgili UYAP’TA herhangi delil yoktu. Salı günkü deneyimden dolayı dün öğleden sonra mahkeme kalemine giderek dosyayı fiziksel olarak da inceledim. Fakat bahsettiği­niz belgeler dosyada yoktu. Belgeler dosyaya bugün girmiş. Dolayısıyl­a dosyaya bu sabah girmiş olan belgelerin içeriğini ve kapsamını; hatta müvekkilim­e ait olup olmadığını bilmiyorum. Eklenen belgeleri müvekkile incelemek için süre talep ediyorum.” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, Fincancı ve Eyüboğlu’ya dosyaya giren belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre verdi. Duruşma 19 Aralık, saat 11.00’e ertelendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye