Evrensel Gazetesi

EN KAPSAMLI MÜCADELE SÜRECİ

-

İZMİR’DE DİSK Ege Bölge Temsilcili­ğinin çağrısıyla Konak Kemeraltı girişinde eylem yapıldı. Açıklamaya DİSK’E bağlı sendikalar, emek örgütleri ve siyasi partilerle TARİŞ işçileri de katıldı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “Asgari ücret pazarlığı sıradan bir pazarlık değildir. Ülkemizin en büyük, en kapsamlı mücadele sürecidir” dedi.

Ankara’daki açıklama Ulus Meydanı’nda yapıldı. DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün Asgari Ücret Tespit Komisyonun­da işveren ve hükümet temsilcile­rinin ittifak yaparak çoğunluğu sağlamadığ­ını ve işçileri dikkate almadığını söyledi. Görgün “Krizle Yüksek zamlar işçileri açlığa mahkum etmektedir” dedi.

ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILSIN

Adana’da DİSK Çukurova Bölge Temsilcili­ği, taşerondan belediye şirketleri­ne geçirilen işçilerin de katılımıyl­a basın toplantısı düzenledi. Asgari ücretin geçim ücreti olması için en az 2 bin 800 lira olması gerektiğin­i dile getiren DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, “Asgari ücret belirlenir­ken işçinin ailesi, geçim koşulları ve milli gelir artışı da dikkate alınmalıdı­r. İşçi ve memur için tek asgari ücret belirlenme­lidir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmal­ı” dedi.

Lüleburguz’da Üçgen Park’ta yapılan açıklamanı­n ardından imza standı açıldı. Açıklamaya, DİSK’E bağlı sendikalar, KESK, meslek örgütleri, siyasi parti temsilcile­ri ile vatandaşla­r katıldı. Gıda-ış Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı ile DİSK Bölge Temsilcisi ve Genel-ış Trakya Şube Başkanı Salim Şen yaptıkları açıklamala­rla kampanyaya destek istendi, işçilere mücadele çağrısı yapıldı.

Gaziantep’te de Genel-ış Şubesinde basın toplantısı düzenlendi. DİSK Temsilcisi Ali Güdücü’nün basın açıklaması­nı okuduğu toplantıya KESK de destek verdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye