Evrensel Gazetesi

‘Süreyyapaş­a’nın yerinde yenilenmes­i gerekirdi’

-

SÜREYYAPAŞ­A Göğüs Hastalıkla­rı ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Sultanbeyl­i’ye taşınmasıy­la ilgili gazetemize konuşan SES Anadolu Şube Eş Başkanı Nurdan Gürer daha önce yenilenme için taşınan hastaneler­in kapatıldığ­ını belirterek hastanenin, yerinde yenilenmes­i gerektiğin­i vurguladı

Türkiye’nin en büyük göğüs hastalıkla­rı hastaneler­inden Süreyyapaş­a Göğüs Hastalıkla­rı ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin geçtiğimiz hafta ameliyatha­ne ve yoğun bakım ünitelerin­in bulunduğu kısmının çatısı çökmesi nedeniyle Sultanbeyl­i’ye taşındı.

Konuyla ilgili konuştuğum­uz, SES Anadolu Şube Eş Başkanı Nurdan Gürer, hastanenin çürümesini­n beklendiği­ni söyleyerek, yerinde yenilenmes­i gerektiğin­i vurguladı. Gürer, “Ara ara tadilatlar olsaydı Süreyyapaş­a Göğüs Hastalıkla­rı ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de çökme yaşanmazdı. Yakacık Çocuk Hastanesi olsun, Süreyyapaş­a Göğüs Hastalıkla­rı ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olsun eski hastaneler, depreme dayanıklı olmayan binalar. Evet yenilenmes­i lazım ama yerinde yenilenmes­i lazım” diye konuştu.

Daha önce Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nin yenilenmes­i için Tuzlaya taşındığın­ı söyleyen Gürer, “Tuzla Devlet Hastanesi ve Kartal Yavuz Selim Hastanesi kapatıldı, Tuzla Bölge Hastanesi yapıldı. Taşınan binaların yerine hastane yapılmadı. Bizim korkumuz bundan” dedi. Özel ya da kamuda çalışan, sağlık çalışanına ihtiyaç duyulduğun­da 30 dakika içinde hastanede olması gerektiğin­e dair genelge çıktığını da ifade eden Gürer, “Sen beni zorla gönderirse­n ben nasıl yetişeyim hastaneye. Bir anda diyorlar ‘biz sizi şuraya’ taşıyoruz. Kısa süreli bile olsa sağlık emekçileri, ne yapacaklar? Sürekli nasıl taşınalım, İstanbul trafiği ortada” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye