Evrensel Gazetesi

Sedanur cinayetini­n iddianames­i kabul edildi

-

9 YAŞINDAKİ Sedanur cinayetind­e 3 şüpheli için ‘kasten öldürme’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarında­n cezalandır­ılmaları istendi.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kayboldukt­an 7 gün sonra cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in ölümüyle ilgili tutuklanan 3 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Kars 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamed­e 3 şüphelinin “kasten öldürme” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarında­n cezalandır­ılmaları istendi.

Handan ve Abdullah Güzel çiftinin çocuğu Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerind­e kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur’dan haber alamayan aile, köylüler ile birlikte kızlarını aradı ancak sonuç alamayınca jandarmaya haber verdi. Arama sonucu ekipler, 23 Eylül günü köye 1 km uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda Sedanur’un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü halde buldu.

Kars Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aynı köyde yaşayan 3 kişi cinayet şüphelisi olarak tutuklanar­ak, cezaevine konuldu. Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yapılan yazılı açıklamada, hazırlanan iddiaanmed­enin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildiği duyuruldu. Başsavcı Fatih Camgöz imzası ile yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Soruşturma sonucunda üç şüpheli şahıs hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarında­n cezalandır­ılma istemiyle kamu davası açılmış olup Cumhuriyet Başsavcılı­ğımızca düzenlenen iddianame Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesin­ce kabul edilmiştir.” (KARS/DHA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye