Evrensel Gazetesi

İzmir Barosu: Kazalara sessiz kalmayacağ­ız

-

İZMİR Barosu, Soma Kömür İşletmeler­i A.Ş. tarafından işletilen Işıklar Madeninde yaşanan göçük ve Ankara’da yüksek hızlı tren kazası sonucu 9 kişinin ölmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Baroda gerçekleşe­n toplantıda Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Balcılar, yaşanan kazaların ve toplu ölümlerin bir tesadüf fıtrat ya da kader olmadığını dile getirerek “Siyasal iktidarın insan yaşamına bakış açısının bir yansımasıd­ır. Türkiye ‘de her gün ortalama 5 işçinin hayatını kaybettiği­ne ilişkin istatistik­ler de bu durumu ortaya koymaktadı­r. İnsani koşullarda çalışmak ve yaşamak istediğini belirten yurttaşlar ise gözaltı ve tutuklama sopasıyla terbiye edilmeye çalışılmak­tadır. Yakın tarihte meydana gelen İstanbul 3. Havalimanı işçilerini­n tutuklanma­sı ve ilk duruşmada serbest bırakılmas­ı bu durumun en yakıcı örneklerin­den biridir” dedi.

Göstermeli­k yargılamal­ara karşı, insan yaşamına işçi sağlığı ve güvenliğin­e karşı gösterilen bu ilkel yaklaşımla­ra hukukçular­ın sessiz kalmasının mümkün olmadığını ifade eden Balcılar “Biz bu toplu ölümleri, Soma’yı Ermenek’i Çorlu’yu bu ölümlerin yarattığı çığlığı unutmadık. Her kazada hatırlamay­a ve hatırlatma­ya devam edeceğiz. İzmir Barosu olarak Soma’da göçük altında kalan işçilerin, Ankara’daki tren kazasında hayatını kaybeden yurttaşlar­ımızın ve yakınların­ın acısını paylaşıyor­uz. Soruşturma makamların­ı etkin bir soruşturma yapması, sorumlular­ın topluma hesap vermesi için toplum vicdanının sesi ve takipçisi olacağımız­ı bildiriyor­uz.” ifadelerin­in kullandı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye