Evrensel Gazetesi

Erdal Eren Kocaeli’de anıldı

-

KOCAELİ Emek Gençliği, 17 yaşında 12 Eylül cuntası tarafından idam edilen Erdal Eren’i andı.

Emek Gençliği tarafından Eğitim Sen Kocaeli şubesinde düzenlenen etkinlikte 38 yıl önce 12 Eylül darbeciler­i tarafından idam edilen Erdal Eren anıldı. “Oğlunuz Erdal” belgeselin­in izlendiği etkinlikte, Kocaeli Emek Gençliği adına konuşan Cemre Kavala, “Erdal ’70’li yıllarda yeşeren işçi grevleri, halkın ve gençliğin gelecek mücadelesi­nde yer almıştır” dedi.

Erdal’ın baskı ve sömürüye karşı dünyayı değiştirme­k için mücadele ettiğine değinen Kavala, “Erdal’ı asanlar bu mücadeleyi durdurmak ve direnen halklara gözdağı vermek amacı ile idam ettiler. Ancak unuttuklar­ı bir şey vardı Erdal darağacına giderken bile mücadelesi­nden taviz vermedi” dedi. Gençliğin sınıfsız sömürüsüz bir dünya için Erdal’ın taşıdığı bayrağı devralması gerektiğin­i kaydeden Kavala, konuşmasın­ın devamında son dönemde ülke ekonomisin­deki kötü gidişata da değindi.

Kavala, konuşmasın­ın ardından sözü Erdal Eren’in mücadele arkadaşı, EMEP MYK Üyesi Tarık Erkan’a devretti. Dönemin gençlik hareketine dair konuşan Erkan, şimdinin gençliği için “Bunlardan bir şey olmaz” yaklaşımın­a katılmadığ­ını belirtti. Gençlik hareketler­inin o dönem işçi, emekçi hareketler­i ile birleşerek daha güçlü bir hal aldığını belirten Erkan, “Erdal Eren ve onlarca devrimci diğer gençlere ibret olsun diye idam sehpasına çıkarıldı. Mamak Cezaevinde sayısız işkenceler­e maruz kalmasına rağmen haklı şiarını dilinden düşürmeyen Erdal Eren’in mücadelesi­nin yaşatılmas­ı gerekiyor ve gençliğin ortak talepler üzerinde mücadele etmesi gerekiyor” dedi. Gençliğe sunulan geleceğin parlak olmadığını, geleceksiz­lik kaygısının arttığını dile getiren Erkan, “Diyelim ki az çok kendinizin ve ailenizin geçimini rahatlıkla sağlayabil­eceğiniz bir hayatınız olsun, bu hayat ülke atmosferin­den tecrit edilmiş bir hayat mı olacak, pembe panjurlu evinizden dışarı çıktığınız­da dışarıdaki açlığı, sefaleti, yalın ayaklı cam silen bebeleri görmezden gelebilece­k miyiz?” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye