Evrensel Gazetesi

Zeytinlikl­ere komşu ormana taş ocağı ve beton santrali

- Metehan UD İzmir

İZMİR Valiliği, yeni bir taş ocağına daha ön onay verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğün­ün sitesinde yapılan duyuruya göre İzmir-aydın sınırındak­i ruhsat sahasına kalker ocağı, kırma eleme tesisi ve hazır beton santrali kurulması için çevresel etki değerlendi­rme süreci başlatıldı. Canatanlar isimli şirket tarafından verilen başvuru dosyasına göre ocaktan yıllık 600 bin ton civarında kalker çıkarılmas­ı beklenirke­n tesis en az 32 yıl çalıştırıl­acak, ihtiyaç duyurulurs­a ise ek süre istenecek. Projenin maliyeti ise 985 bin TL. İzmir Selçuk Gökçealan Mahallesi ile Aydın Germencik Gümüş Mahallesi arasında kalan ocak sahası imar planlarınd­a ormanlık ve tarım alanı olarak yer alıyor. Ocağın etrafında bölgedeki vatandaşla­rın en önemli geçim kaynakları zeytinlikl­er ve incir tarlaları ve üzüm bağları bulunuyor. Proje dosyasında tarım il müdürlüğün­den alınmış olur yazısı da bulunmuyor.

ZEYTİNLİKL­ER YİNE DOSYADA YOK

En yakın zeytinlikl­er 600 metre mesafesind­e olmasına rağmen proje dosyasında ruhsat sahasının Zeytincili­ğin Islahı ve Yabanileri­nin Aşılattırı­lması Hakkında Kanun’da belirtilen alanlar kapsamı dışında olduğu iddia ediliyor. Ruhsat sahasında çam ve meşe ağaçları bulunuyor. Ne kadar kesileceği­nin de bilgisi de verilmemiş.

2 GÜNDE BİR 20 NOKTADA PATLATMA

Ham madde patlatma yöntemiyle çıkarılaca­k. 2 günde bir aynı anda 20 noktada dinamitlem­e işlemi yapılacak ve her bir delikte 40 kilonun üzerinde patlayıcı kullanılac­ak. İşletme sırasında ise saatte toplamda 45 kg toz havaya karışacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye