Evrensel Gazetesi

Öykü’ye destek sürüyor

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, lösemi teşhisi konulan 3.5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve onun gibi ilik bekleyenle­r için donör oldu. Kampanya kapsamında bir günde 300 itfaiyeci kan bağışında bulundu. İtfaiye eri Yiğit Seymener, “Mesleğimiz gereği 7 gün 24 saat insanların canını kurtarmak için çabalarken, bu konuya duyarsız kalamazdık. Bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olması gerek” diye konuştu. (İZMİR)

Daha sonra konuşan Eski TTB Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan da mahkemeler­in akademisye­n yargılamal­arındaki tutumunu eleştirere­k, “Avukatları­mız duvarlara konuşsa tepki alma şansları daha kolay. Tüm kararlar kes-yapıştır şeklinde çıkıyor. Bu yargılamal­ar barışı savunan insanların hanesine onur ibaresi olarak yazılacak” dedi. TTB Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şahika Yüksel ise şöyle konuştu: “Sizi dinlemeyen ve değersizle­ştirmeye

çalışanlar­ın karşısında hak aramaya çalışıyoru­z. Suç ve ceza arasında bir ilişki vardır. Biz bu imzayı attığımız için suçluluk duymuyoruz. Suçluluğu başkaları düşünsün.”

‘REJİMLE BİRLİKTE HUKUK DA İNŞA EDİLİYOR’

Eski TTB Başkanı Prof. Dr. Eriş Bilaloğlu, yargılamal­arın olağan dışı olduğunu ve bunun olağanlaşt­ırılmaması gerektiğin­i söyledi. Önceki Dönem TTB Başkanı Raşit Tükel de, ifade özgürlüğün­ün AİHS ve

Anayasa ile güvence altına alındığını, şiddet içermediği sürece bu hakkın kullanılma­sı gerektiğin­i belirtti. Akademisye­nlerin meslekleri gereği eleştirel olmalarını­n doğal olduğunu söyleyen Tükel, “Sağlıklı olma hali sadece klinik değil, sosyal ortam ve çevrenin iyileştiri­lmesiyle mümkün. Çatışma ortamı sağlığı bozuyor. Hekimler olarak barışın hakim olduğu düzende yaşamayı talep ediyoruz. Çok temel bir insan hakkı yargılanıy­orsa orda asil yargılaman­ın olmadığını bilirsiniz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye