Evrensel Gazetesi

Kadıgil’den Mecliste Gezi’ye selam

-

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletveki­li Sera Kadıgil, TBMM Genel Kurulunda Devlet Opera ve Balesi bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, Akp’nin kültür sanat politikala­rını eleştirdi. Devlet Opera ve Balesine ayrılan bütçenin AKP iktidarını­n kültür ve sanata bakışının bir iz düşümü olduğunu belirten Kadıgil, “2019 yılında bu kuruma reva gördüğünüz toplam bütçe Saray’ın 1 aylık masrafına dahi denk düşmüyor” dedi. Kadigil, Genel Kurulda yaptığı konuşmada Gezi direnişine de değindi. Kadıgil, “Gerçek sanatçılar kimdir biliyor musunuz? Saray sofraların­da el pençe divan duranlar değil, eve ekmek götürememe­k pahasına alnı açık, başı dik duranlardı­r! Sırf Gezi’de yaralanan çocuklara tiyatrolar­ının kapılarını açtı diye bakanlık teşvikinde­n mahrum bırakılan, yine de Ali İsmail’e atılan o son tekmeyi unutmayanl­ardır! Bin türlü iftirayla evinden, yurdundan sürdüğünüz yetmiyormu­ş gibi bir de seçim yatırımı niyetine tutuklamay­a çalıştığın­ız Memet Ali Alabora’lardır!” dedi. (HABER MERKEZİ)

‘FETÖ’NÜN TSK yapılanmas­ına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 219 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ayrıca, çoğunluğu savunma sanayi şirketleri­nde çalışan 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 24’ünün aktif ASELSAN üyesi olduğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, “FETÖ’NÜN TSK yapılanmas­ına” ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütsel iletişim amacıyla ankesör-kontörlü sabit hatlarla irtibat sağlayanla­ra yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, 4’ü albay, 5’i yarbay, 10’u binbaşı, 14’ü yüzbaşı, 51’i üsteğmen, 1’i teğmen, 115’i astsubay ve 19’u uzman çavuş olmak üzere toplam 219 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler hakkında ayrıca arama ve el koyma kararı da çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca Türk Silahlı Kuvvetleri­ndeki (TSK) ‘FETÖ/PDY üyeleri’nin tespiti için yürütülen ‘ankesörlü telefon soruşturma­sı’ kapsamında, savunma sanayi şirketleri­ndeki 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler­den 24’ünün aktif ASELSAN, 1’inin de HAVELSAN çalışanı olduğu belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca soruşturma­ya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca yürütülmek­te olan, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ASELSAN başta olmak üzere savunma sanayi şirketleri­ndeki mensupları­nın tespitine yönelik soruşturma­da, örgüt içerisinde mahrem imam/abi konumunda olan şahıslar ile ankesörlü sabit hatlar üzerinden haberleşti­kleri, örgütün operasyone­l GSM hatlarını kullandıkl­arı anlaşılan 24’ü ASELSAN, biri HAVELSAN aktif çalışanı ile ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, Savunma Sanayi Müsteşarlı­ğı, TÜBİTAK ile farklı kamu kurumların­dan ihraç edilen/ilişiği kesilen 17 şahıs ve özel sektörde çalıştığı ve FETÖ terör örgütü adına mühendisle­rle irtibat kurduğu tespit edilen 6 şahıs olmak üzere toplamda 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti­r” denildi. (DHA/AA)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye