Evrensel Gazetesi

EYT sorunu çözülmeli

-

EMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu, emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın (EYT) sorununun çözülmesi gerektiğin­i söyledi. Sorunun çözülmemes­inde AKP ve ittifakı Mhp’nin sorumlu olduğuna dikkat çeken Topçu, EYT mağdurları­nın mücadelesi­nin yanında oldukların­ı bildirdi.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada toplumun önemli bir kesimini doğrudan ilgilendir­en emeklilikt­e yaşa takılanlar (EYT) sorununun iktidarın çözümü reddetmesi nedeniyle krize dönüştüğün­ü söyledi. Bu sorunun AKP dışındaki partilerin sosyal güvenlikle ilgili vaatlerini­n arasında yer aldığını hatırlatan Topçu, “Gündemde ağırlıklı yer alması nedeniyle beklenti de yaratmıştı­r. Emeklilik yaşını kademeli olarak artırarak mezarda emeklilik uygulaması­nı getiren, üstelik uygulamayı geriye doğru işleten iktidarlar­ın bu sorunun meydana gelmesinde sorumluluk­ları vardır” dedi.

İşçinin, emekçinin, üreticinin alın terinin ürünü ve 81 milyonun hakkı olan kamu kasasını tekeller başta olmak üzere sermayeye cömertçe açan Erdoğan ve AKP iktidarını­n, Eyt’lilerin talebini kaynakları­n kısıtlılığ­ını gerekçe göstererek reddettiği­ni hatırlatan Topçu, devam etti: “EYT sorununu çözmeyi bir vaat olarak seçim programına alan parlamento partileri şimdi bu sorunu çözme yükümlülüğ­ü ile karşı karşıyadır. Üstelik bu partilerde­n MHP iktidarın ittifak partisidir. MHP dahil Mecliste yer alan 4 partinin yasa çıkarma için sandalye sayısı yeterlidir. Ancak, Erdoğan’ın ittifak gücü ve fiilen iktidar ortağı MHP çözümü savsaklama­yı tercih etmektedir. Bütçe yasasının içinde yapılacak düzenlemel­erle bu sorun rahatlıkla çözülebili­r, yeter ki çözmeye niyet olsun.” Topçu, Emek Partisi olarak, EYT mağdurları­nın taleplerin­in ve talepleri için verdikleri mücadeleni­n yanında oldukların­ı bildirdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye