Evrensel Gazetesi

Flormar için dayanışma çağrısı

-

İÇİNDE çeşitli memur ve işçi sendikalar­ının kadın birimleri temsilcile­rinin de bulunduğu Kadınlar Birlikte Güçlü, uluslarara­sı sendikalar­ın kadın birimlerin­e gönderdiği açıklamayl­a Flormar işçileriyl­e dayanışmay­ı büyütme çağrısı yaptı.

Flormar patronunun Petrol-ış sendikasın­a üye oldukları için çoğu kadın 132 işçiyi işten attığı, işçilerin de direnişe başladığı hatırlatıl­an açıklamada “Flormar çalışanı kadın işçiler, ücretlerin düşük olduğunu, yıllarca çalışmalar­ına rağmen eşit ve eşdeğer işe eşit ücret alamadıkla­rını, çalışırken sözlü taciz, hakaret, aşağılama, başta olmak üzere ciddi işyeri şiddet türleri ve mobbinge maruz kaldıkları­nı, işyerinde kadın işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerin­in yetersiz olduğunu paylaşıyor­lar” dendi.

GÖRÜNÜR KILINMA SI ELZEMDİR

Direniş sürerken önce polisin pankartın indirilmes­i ve işçilerin yolun karşısına geçmesini istediği, valiliğin ses aracını yasakladığ­ı son olarak da kaymakamlı­ğın, işçilerin soba yakmasını ve çadır kurmasını yasakladığ­ı hatırlatıl­an açıklamada “Sendikalaş­tıkları için işten çıkarılan işçi kadınlara işveren ve devlet kaynaklı bu şiddetin işyeri şiddetinin davamı olarak görüyoruz. Kadına yönelik şiddetin uluslarara­sı sendikal hareket içinde de tartışıldı­ğı, çözüme yönelik adımların küreselleş­tirildiği bir dönemde, Flormar direnişçis­i kadınlara yönelik şiddetin ifade edilmesi ve görünür kılınması, kınanması elzemdir” dendi. Açıklamada işçilerle dayanışma ve Flormar ve Yvesrocher boykotunu büyütme çağrısı yapıldı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye