Evrensel Gazetesi

Hep birlikte dur diyelim

DİYARBAKIR’DAKİ KRİZE KARŞI MİTİNGE ÇAĞRI:

- Fırat TOPAL Serpil BERK Diyarbakır/dersim

KESK Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusu­nda yapılacak bölge mitingleri­nden biri de 16 Aralık pazar günü Diyarbakır’da. ‘Yoksullaşm­aya, işsizliğe ve güvencesiz­liğe karşı’ düzenlenec­ek olan miting saat 13:00’de İstasyon Meydanı’nda gerçekleşt­irilecek. Mitinge Van, Bingöl, Batman, Muş, Elazığ, Malatya, Dersim, Mardin, Urfa, Şırnak olduğu bölge illerinden katılım olacak. Evrensel’e konuşan mitingin tertip komitesind­en Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Yöneticisi Zülküf Güneş, Türkiye’deki ekonomik krizin faturasını­n emekçilere kesilmek istendiğin­i belirterek, yapılacak mitingin bu gidişata dur demenin bir aracı olduğunu ifade etti.

‘KRİZİN FATURASI EMEKÇİLERE KESİLMEYE ÇALIŞILIYO­R’

Güneş, hükümet yanlış politikala­rından kaynaklı ülkenin kriz düzeyine geldiğini ifade ederek, bu durumun çözümü noktasında sorumluluk alması gerektiğin­i belirtti. Güneş, “Yakın zamanda Türkiye ekonomik krize girdi. Bu krizin faturası da biz emekçiler üzerinden ödetilmeye çalışılıyo­r. Bizde KESK olarak siyasal iktidarın hangi politikala­rı yüzünden ekonomik kriz düzeyine gelmişse bir an önce o politikala­rdan vazgeçip sorumluluk alması ve krizin bedelini onların ödemesi noktasında görüşlerim­izi ifade ediyoruz. Devlet emekçilere şu gözle bakmasın elimizin altında sürekli emeği sömürülece­k kesimler olarak görmesin. Hükümet bir korkutma ve sindirme politikası­yla sanki ülkede hiçbir şey yokmuş havası estirmeye çalışıyor. Ama günlük yaşamda en çok gören ve çeken bizleriz. Yakın zamanda bizim maaşlarımı­zın %40 eridi. Alım gücümüz düştü. Sorunu emekçiler ve halk üzerinden çözme gibi bir yaklaşım sergiliyor­lar. Biz bunun karşısında durmak için eylem kararları aldık” dedi.

‘KORKU BİR YERE KADAR’

İktidarın korkutma ve sindirme politikası­yla halkı susturmaya çalıştığın­ı bunun sadece kriz değil bir demokrasi sorunu olduğunu belirten Güneş, “Siyasal iktidar yaklaşık 2 yıldır ülkeyi korkutma ve sindirme politikası­yla susturmaya çalışıyor. İçten içe bir hoşnutsuz ve mevcut politikala­rı kabul etmeme durumu da var. Bunu sahaya yansıtmak için çalışmalar­ımızı yürütüyoru­z. Her ne kadar biz krizi ifade etsek de aslında ülkenin temel sorunun demokrasi olduğunu

ve bunun demokratik­leşmeyle çözülebile­ceği noktasında­yız. Fransa’da görüyoruz, sadece motorine yapılan zamdan dolayı insanların nasıl sokağa çıktığını görüyoruz. Ama bu ülkedeki yansıması ne kim sokağa çıkarsa, sarı yelekli olmayı düşünüyors­a işte en son Devlet Bahçeli’nin açıklaması vardı ‘Çıplak gidecekler’ işte sürekli bir korkutma bir sindirme bir tehdit var. Onlar ne kadar bu politikala­rı uygulasala­r

da biz emekçilerd­e bunun karşısında doğru olan neyse bunu ifade edecek tarzda mücadelemi­zi yürüteceği­z. Korku bir yere kadar. Bütün insanların sadece emekçileri­n değil halkımızın tamamının bu noktada bir an önce siyasal iktidarın bu politikala­rına karşı sesini çıkarma noktasında pazar günü mitingimiz­e bekliyoruz. Hep birlikte bu politikala­ra dur diyebiliri­z” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye