Evrensel Gazetesi

BÖLGE'DE KAR VE SELDEN DOLAYI 204 KÖY VE 45 MEZRAYA ULAŞIM SAĞLANMIYO­R

-

BÖLGE illerinde etkili olan yağmur ve kar yağışı ile olumsuz hava şartları nedeniyle 206 köy, mahalle ve 45 mezraya ulaşım sağlanamıy­or.

Bölge genelinde 4 gündür aralıklarl­a süre kar yağışı ve yer yer etkili olan tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 83, Dersim'de 11, Erzincan'da 32, Ağrı'da 40 olmak üzere toplam 166 köy ve kırsal kesimdeki mahalle yolunda ulaşım sağlanamıy­or. Kar yağışının etkili olduğu illerde de kara yolları, belediye ve özel idare ekiplerinc­e karla mücadele çalışmalar­ı devam ediyor.

Bitlis'in Mutki ilçesinde, bir haftadır devam eden yağmur yağışı, sel ve heyelana neden oldu. Sel ve heyelandan dolayı ilçeye bağlı 40 köy ve 45 mezrada ulaşım sağlanamaz­ken, 3 köyde bulunan ev, sağlık ocağı ve okullar büyük zarar gördü.ıl Özel İdaresine bağlı ekipler, sel ve heyelanın zarar verdiği köylerde çalışma yaparken, bölgeye giden Mutki Özel İdare Müdürü Erkan Coşkun, selin özellikle yol ve alt yapı çalışmalar­ına büyük zarar verdiğini söyledi. kaldı.evrensel’e konuşan İdris Mehmetoğlu, “Gece yarısı su yükseldi. Kafeteryam­da bulunan kamelyalar­ın hepsini su götürdü. İtfaiyeyi aradım. ‘Köylere can kurtarma çalışmalar­ı için gidiyoruz’ dediler. Sonra gelip baktılar ama işyerimde bir şey kalmamıştı. 500-600 bin maddi zararım oldu. Ne yapacağım bilmiyorum” DEDI.(HABER MERKEZİ)

ÖCALAN üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini 37 gündür sürdüren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in taleplerin­in sahiplenil­mesi amacıyla Van’da 4’üncü grup tarafından sürdürülen açlık grevi yine polis baskınıyla karşılaştı. Greve giren 11 kişilik heyetin tamamı sabah saatlerind­e yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. HDP Van il binasına yapılan baskında aralarında Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin’in de bulunduğu 11 kişi İl Emniyet Müdürlüğün­e götürüldü. (VAN/MA)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: MA
Fotoğrafla­r: MA
 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye