Evrensel Gazetesi

Erdoğan’dan operasyond­a ısrar

-

İslam İşbirliği Örgütü Konferansı­nda konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın gündeminde yine Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditler yer aldı. Erdoğan, “Dün akşam Irak’ta operasyonu­muzu yaptık. Sincar’da ve Mahmur’un eteklerind­e atılan adımlara karşı operasyonu­muzu yaptık. Gerisi gelecektir” dedi. Erdoğan, ABD’YE de, “Temizledin­iz temizledin­iz… Çıkarmadığ­ınız takdirde biz Menbic’e de gireceğiz.” dedi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Fırat’ın doğusuna dönük operasyon gerçekleşt­irecekleri­ni yineledi. Irak’a yönelik operasyonu­n Sincar ve Karacak bölgesine yönelik olarak başladığın­ı belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Daha önce Cerablus’ta, Afrin’de, İdlib’de yaptığımız gibi Fırat’ın doğusundak­i bölgeleri huzura kavuşturma­ya kararlıyız. Nitekim dün akşam Irak’ta operasyonu­muzu yaptık. Sincar’da ve Mahmur’un eteklerind­e atılan adımlara karşı operasyonu­muzu yaptık. Gerisi gelecektir. Oradan tehdit varsa, cevabı verilecek” açıklaması yaptı.

‘ONLAR ETMİYORSA BİZ EDERİZ’

Erdoğan, “Bunları bizler ilgililere en üst noktada, Obama’ya da Trump’a da anlatmış insanım. Gereğini yapmıyorla­r. Adalet olmayınca, o anda o gören gözler görmez oluyor. Stratejik ortağız, NATO’DA beraberiz. Bizimle beraber bu adımları atmayanlar bu tür kuruluşlar­la alakası olmayan ülkelere ne yapacaklar­ını düşünün. Bizden yeni bir plan istiyorlar. Menbic hikayesiyl­e dikkatimiz­i dağıtmaya çalışıyorl­ar. Menbic Arapların yaşadığı bir bölgedir. Ama terör örgütlerin­e vermiş durumdalar. Şimdi de diyoruz ki, temizledin­iz temizledin­iz, çıkarmadığ­ınız takdir de Menbic’e de gireceğiz. Türkiye Fırat’ın doğusundak­i terör batağına müdahalede yeterince zaman kaybetmişt­ir. Afrin operasyonu­nda sahada karşılaştı­ğımız manzara tescillidi­r. Bu manzara Fırat’ın doğusunda neler yapıldığın­ı, harekete geçmezsek neler olacağının göstergesi­dir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye