Evrensel Gazetesi

‘Yağma politikala­rına karşı mücadele edecek yerel yönetim’

-

İZMİR’DEKI meslek odaları ve sendikalar yaptıkları basın toplantısı ile yağma politikala­rına karşı mücadele edecek katılımcı bir yerel yönetim istedikler­ini dile getirdiler.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi DİSK Ege Bölge Temsilcili­ği, KESK İzmir Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İl Koordinasy­on Kurulu, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeci­ler Odası, Diş Hekimleri Odası ve Eczacılar Odası nasıl bir yerel yönetim istedikler­ini açıkladıla­r.

İzmir Barosunda düzenlenen basın toplantısı­nda metni okuyan Baro Genel Sekreteri Perihan Kayadelen bu süreçte kim belediye başkanı olsun sorusundan daha çok, “Nasıl bir belediye başkanı istiyoruz”, hatta “Nasıl bir kent yönetimi istiyoruz” sorularına yanıt aramanın daha doğru olduğunu belirtti.

Akp’nin ranta dayalı ekonomik politikala­rı sadece kriz yaratmamış, bu süre zarfında kentlerimi­zde, doğal yaşam alanlarımı­zda geri dönülmez çok önemli zararlara yol açtığını dile getiren Kayadelen “Başta İstanbul kenti olmak kentleri yaşanmaz hâle getiren AKP iktidarı, gözünü yeni rant alanlarına çevirirken İzmir ve çevresini ilk hedef olarak belirlemiş­tir.bizler meslek odaları ve emek örgütleri olarak kentlerin, doğal yaşam ve tarım alanlarını­n, ormanların yanı sıra kent dokusunun ve kent kültürünün de gelecek kuşaklara aktarılaca­k biçimde korunmasın­ın önemli olduğunu biliyor ve bunu her ortamda dile getiriyoru­z. Bu konuda da demokrasi ve hukuk çerçevesin­de mücadelemi­zi sürdürüyor­uz” dedi.

Bu mücadele sürecinde İzmir’deki mevcut yerel yöneticile­rden yeterince destek alamadıkla­rını ifade eden Kayadelen şunları söyledi “Yerel yöneticile­rin İzmir’i yaşanmaz hale getirerek, yok edecek bu tür politikala­ra itiraz etmemesi gerçekten çok düşündürüc­ü ve hatta kaygı vericidir. Ayrıca bu politik kararlara karşı çıkılmadığ­ı gibi kentleşme politikala­rında demokratik yöntemlerd­en uzak, bilimden ve hukuktan yana olmayan proje ve planlarla karşı karşıya kaldığımız­ı da üzülerek eklemek zorundayız” (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye