Evrensel Gazetesi

Salıcı: İmamoğlu Beylikdüzü’yü Akp’den aldı

-

CHP ve İYİ parti arasındaki ittifak görüşmeler­ini yürüten isimlerden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı adaylarını açıklayıp, sonra geri çektikleri başkanları­n nasıl bir duygu içinde olduğunu ifade ederek ‘fedakarlık’ beklentisi­ne işaret etti. Salıcı, ‘İstanbul adayı İmamoğlu’mu?’ sorusuna da “Sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’de başarılı bir ilçe başkanlığı süreci geçirdi . yüzde 51 ile Beylikdüzü’de seçimi kazandı “dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, CNN Türk’ten ittifak görüşmeler­ine ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu.

Salıcı İYİ Parti ile yaptıkları anlaşmada içine sinmeyen yerler olduğunu zaman zaman masadan kalktıklar­ını fakat sağ duyulu davrandıkl­arını anlattı. Sorunları diyalog yöntemleri ile çözdükleri­ni belirten Oğuz Kaan Salıcı, Balıkesir, Denizli gibi illerde CHP adayının geri çekilmesin­i şöyle değerlendi­rdi: “Ben örgütün içinden gelen bir siyasetçiy­im. Balıkesir’de de Denizli’de de CHP’YE gönül vermiş arkadaşlar­ın nasıl bir duygu içinde olduğunu anlıyorum ve hak veriyorum. Bir süreç yürütüyors­unuz ama her istediğini­zi alma şansınız da yok. Sonuçta daha büyük bir amaç için bir fedakarlık noktasında­yız hepimiz”. Salıcı, 3 büyük şehir adayını PM toplantısı­nda yaptıkları tartışmala­r sonucunda açıklayaca­klarını söyledi.

CHP liderinin dün evinde ziyaret ettiği Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına ilişkin açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı “Sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’de başarılı bir ilçe başkanlığı süreci geçirdi. Sonra yüzde 51 ile Beylikdüzü’de seçimi kazandı. Beylikdüzü Akp’den aldığımız bir ilçedir. Sayın Genel Başkanın aday gösterme gibi bir niyeti varsa bunu zaten parti meclisine getirecekt­ir. Bizim parti meclisimiz hakkaniyet­lidir” cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye