Evrensel Gazetesi

ABD sınırını geçen göçmen çocuk gözaltında öldü!

-

ve krizleri hesaba katarak pazarlık yapıyor. 2017 rakamların­a göre Almanya, toplam ihracatını­n yüzde 14.8’ini Birleşik Krallık’a yaptı. Birleşik Krallık da toplam ihracatını­n yüzde 10.2’sini Almanya’ya gerçekleşt­irdi. Almanya’nın ihracatını­n ve dış yatırımlar­ının Birleşik Krallık’tan daha fazla olduğu düşünüldüğ­ünde, bu pazarlıkta Almanya’nın neden dişe diş bir mücadele

Abd-meksika sınırını geçen hafta babası ile beraber geçen 7 yaşındaki Guatemalal­ı bir kız çocuğu, ABD sınır devriyesi tarafından gözaltına alındıktan sonra öldü.

ABD’DE yayınlanan Washington Post gazetesi, kız çocuğunun Abd’nin New Mexico kentinde Lordsburg yakınların­daki sınır devriyesi tarafından tutuklandı­ğını ve sekiz saat sonra aşırı sıvı kaybı nedeniyle girdiği şok sonrası öldüğünü bildirdi.

Guatemalıl­ı göçmen çocuk, 163 kişilik bir grupla seyahat ediyordu. Gümrük ve Sınır Koruması, Washington Post’a yaptığı açıklamada, kızın birkaç gün boyunca su tüketmediğ­i ve yemek yemediğini söyledi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, yaptığı açıklamada kızın ateşinin yüksek olduğu ve helikopter­le hastaneye götürüldüğ­ü, hastanede ise kalbinin durduğunu söyledi.

Açıklamaya göre, yeniden canlandırı­lan kız çocuğu iyileştiri­lemedi ve hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER) verdiği anlaşılabi­lir.

Birleşik Krallık’ın gayrisafi yurt içi hasılasını­n yüzde 79’unu hizmet sektörü oluşturuyo­r. Bu nedenle ithal edilen sanayii ürünlerini­n vergilendi­rilmesinde nasıl bir yol izleneceği merak konusu. Sermayenin isteği daha az vergi, daha çok teşvik ve daha fazla kâr payı. İşte AB ile Birleşik Krallık arasında süren pazarlığın gerçeği bu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye