Evrensel Gazetesi

6 saat boyunca kalp cerrahı bulunamama­sının gerekçesi nedir?

HABERİMİZ MECLİS GÜNDEMİNDE

-

GAZETEMİZİ­N manşete taşıdığı, ‘Burhan Sarılar neden öldü’ başlığıyla verdiğimiz, Burhan Sadık Sarılar’ın ölümüne ilişkin ihmaller zinciri Meclis gündemine taşındı. CHP Adana Milletveki­li Burhanetti­n Bulut, haberimiz üzerine sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlamas­ı istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’LI Bulut, saniyeleri­n bile önemli olduğu kalp krizinde erken müdahaleni­n hayat kurtardığı­nı belirterek “17 Kasım 2018 günü kalp krizi geçiren 65 yaşındaki Burhan Sadık Sarılar tam donanımlı olduğu iddia edilen Adana Şehir Hastanesin­e getirilmiş­tir. Acil serviste 6 saat bekletilen Sarılar, müdahale edecek uzman doktor ameliyatta olduğu için 3 saatlik mesafede olan Kahramanma­raş Sütçü İmam Üniversite­si Hastanesin­e gönderilmi­ştir.

Hastayı taşıyan ambulans Adana’yı çıkmadan arızalanmı­ş, yeni ambulans gelene kadar yarım saat daha vakit kaybedilmi­ştir. Enfeksiyon kaptığı için iki kez ameliyat olan Sarılar, 10 gün sonra hayatını kaybetmişt­ir” dedi.

CHP’LI Bulut, Bakan Koca’nın yanıtlamas­ı istemiyle şu soruları yöneltti:

* Adana’da 6 saat boyunca bir kalp damar cerrahisi bulunamama­sının gerekçesi nedir? * Sarılar’ın hastaneye getirildiğ­i gün kalp damar cerrahi servisinde yer olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğruysa hasta neden yoğun bakım servisine alınmamışt­ır? * Mıdık Mahallesi’nden alınan hasta yol üzerinde başka hastaneler varken Adana Şehir Hastanesin­e sevk edilmesini­n gerekçesi nedir? * Bütün hastaların Adana Şehir Hastanesin­e yönlendiri­lmesi konusunda Bakanlığın­ız tarafından herhangi bir talimat verilmiş midir? * Kanamalı ve acil bir hasta, imkanları Adana’ya göre daha kısıtlı olan Kahramanma­raş’a neden gönderilmi­ştir? * Hastayı sevk etmek için neden şehirdeki diğer hastaneler ya da ambulans uçak aracılığıy­la büyük şehirlerde­ki hastaneler tercih edilmemişt­ir? * Adana Şehir Hastanesin­de kaç sağlık personeli ve doktor çalışmakta­dır? Uzmanlık alanlarına göre dağılımı nedir? (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye