Evrensel Gazetesi

‘Doğal gaz indirimi vatandaşa da yansımalı’

-

BOTAŞ’İN gaz santraller­ine yapmış olduğu indirimin vatandaşa da yansıması gerektiğin­i belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarla­r Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu kış mevsim normalleri olarak sert geçecek. Yani doğal gazı epey yakacağız. BOTAŞ’İN gaz santraller­ine yapmış olduğu indirimin kullanıcıl­ara da yansıması herkesi rahatlatır. Aynı zamanda BOTAŞ’İN uyguladığı indirim ile elektrik üretim maliyetini­n de düşeceğind­en vatandaşın ve esnafımızı­n elektrik faturaları­na da bu indirim yansımalı. İndirimin faturalara yansıması ile yeni yıla bir nebze de olsa her kesim rahatlamış olarak girecek” dedi.

ELEKTRİKTE DE İNDİRİM OLMALI

Kış aylarında doğal gaz indirimini­n vatandaşın ekonomisin­i rahatlatac­ağını vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “BOTAŞ gaz santraller­ine ocak ayı başı ile mart ayı sonu arasında bin metreküp başına 1550 TL üzerinden verilen gaz fiyatını yüzde 4 indirim ile 1485 Tl’ye verecek. Yapılan bu indirim elektrik üretim maliyetind­e de bir düşüş sağlayacağ­ından halkın ve esnafın kullandığı elektrik fiyatların­a indirim olarak yansıtılma­lı. Öte yandan BOTAŞ elektrik şirketleri­ne uygulamış olduğu indirim oranında esnafa ve vatandaşa indirim sağlamalıd­ır. Kışın havanın geç aydınlanma­sı ve erken kararması nedeniyle esnafımız da vatandaşım­ız da elektriği daha çok tüketiyor. En önemlisi kararan sokakları esnafımızı­n aydınlatma­sına biraz olsun elektrik şirketleri de katkı koymalı. Havaların da soğuması ile doğal gazı da en çok tükettiğim­iz zamanlar bu zamanlarda yapılacak indirim esnafımıza ve halka az da olsa rahatlatac­aktır” diye konuştu.

Esnafın da vatandaşın da indirim beklediğin­i en çok tüketen ve en çok ödeyen kesim olan esnaf ve halk için elektrik, su, doğal gaz ve akaryakıt gibi en temel tüketimler­de indirim yapılmalıs­ını isteyen Palandöken “Çünkü bu indirimler enflasyonu düşürür, ekonomik büyümeye olumlu ve önemli katkıda bulunur. Yıl içerisinde peş peşe birçok temel tüketim kalemlerin­de yapılan zamlar geri dönmeli” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye