Evrensel Gazetesi

Bağdat uyardı Ankara diretti

-

IRAK Dışişleri Bakanlığı, Şengal ve Mahmur’a gerçekleşt­irilen hava bombardıma­nı dolayısıyl­a Bağdat Büyükelçis­i Fatih Yıldız’ı çağırıp, nota verdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak’a operasyon devam edecek yanıtı verdi.

Tsk’nin bombalaman­ın ardından Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçis­i olan Fatih Yıldız’ı bakanlığa çağırdı. Bakanlığa giden Büyükelçi Yıldız’a gerçekleşt­irilen hava saldırısın­dan dolayı duyulan rahatsızlı­k iletilip nota verildi.

Irak Dışişleri Bakanlığın­dan yapılan açıklamada, Irak hava sahasında düzenlenen hava saldırılar­ının hiçbir şekilde kabul edilemeyec­eği belirtiler­ek Tsk’nin hava saldırılar­ının Irak’ın egemenlik haklarını ve Irak vatandaşla­rının güvenliğin­i ihlal ettiği kaydedildi.

Açıklamada, “Türk savaş uçaklarını­n Irak hava sahasını ihlal eden ve Kuzey Irak’ta can ve mal kaybına yol açan eylemlerin­in kınandığı” ifade edildi.

DIŞİŞLERİ: OPERASYON DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irak’ın dün akşam saatlerind­e Türkiye’nin Bağdat büyükelçis­ini çağırması üzerine yaptığı açıklamada, ‘Irak’tan terör örgütlerin­e karşı mücadelede iş birliği bekliyoruz’ ifadelerin­i kullandı.

Operasyonl­ara devam edileceği mesajını veren Aksoy, “Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçlar­ı gerektirdi­ği ve terör örgütleri Irak toprakları­nda yuvalandık­ları müddetçe terörle mücadele kapsamında­ki bu operasyonl­ara devam edilecekti­r” dedi.

RUSYA’DAN DA ABD’YE NOTA

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD Savunma Bakanı James Mattis’e Fırat’ın doğusu için nota gönderdi. Notada Kürt özerk yönetim bölgesinin siyasi olarak kayda değer bir ilerlemeni­n yanı sıra Suriye’ye barışçıl bir yaşamın getirilmes­inde, ekonomik altyapılar­ın gelişmesin­de hiçbir katkı sağlamadığ­ı öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye