Evrensel Gazetesi

Önce greve çıktılar sonra sokaklara döküldüler

PARİS’TE HAYAT YİNE DURDU

-

Fransa’da 17 Kasım’da başlayan ve birçok emekçi kesimle gençleri de saran ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerin­e devam ediyor. Başkent Paris’te yine gözaltılar yaşandı.

Fransa’da önceki gün de ülke genelinde grev vardı. Ülkenin en büyük sendikalar­ından Genel İş Konfederas­yonu (CGT), İşçi Gücü (FO) ve ‘Solidaire’in çağrısıyla ülke çapında gösteriler düzenlendi. Eylemde hükümetin sosyal ve ekonomik politikala­rına tepkileri içeren sloganlar atıldı. Lise öğrenciler­inin de destek verdiği eyleme, ülke genelinde yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Dün ise Cumartesi eylemi için ‘Sarı yelekliler’ Paris’in ünlü Champs-elysees Caddesi ve Opera Meydanı’nda toplandı.

Macron’un açıklamala­rından tatmin olmayan ‘Sarı Yelekliler’ dün sokağa çıktı. Gazetemiz baskıya gittiği saatlerde 85 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmı­ştı.

Fransa’nın başkenti Paris’te ‘Sarı Yelekliler’in düzenlediğ­i eylemde yaşanan arbede sırasında polis biber gazı kullandı.

Akaryakıt zamlarına tepki olarak başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron yönetimine öfkeye ve isyana dönüşen eylemler, hükümetin iptal çağrıların­a rağmen ülke genelinde devam ediyor. Macron’un vaatlerini yetersiz bulan eylemciler, Paris’in ünlü Champs-elysees Caddesi ve Opera Meydanı’nda toplandı. Barikatlar­ı aşmaya çalışan emekçilerl­e polis arasında arbede çıktı. Bu sırada polis, biber gazı kullandı.

Ülke genelinde yaklaşık 89 bin polis görev yaptı.

BELÇİKA’DAKİ EYLEMLERDE 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de ‘Sarı Yelekliler’ hükümeti protesto etti. Arts-loi metro durağı girişinde toplanan ve Başbakan Charles Michel’i istifaya çağıran ‘Sarı Yelekliler’ Avrupa Parlamento­sunun önündeki meydana doğru yürüdü.

Emniyet kaynakları, 50 civarında “sarı yeleklinin” gözaltına alındığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Foto: AA
Foto: AA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye