Evrensel Gazetesi

Sennur Sezer ödüllerine başvurular başladı

-

2015 yılının ekim ayında aramızdan ayrılan Sennur Sezer’in anısı ve mücadelesi­ni yaşatmak için düzenlenen “Sennur Sezer Emek-direniş Şiir ve Öykü Ödülleri”ne başvurular başladı. Gıda-ış Sendikası ve Manos Kitap tarafından organize edilen yarışmaya son başvuru tarihi 15 Mart olarak belirlendi.

Yarışmanın şiir jürisi; Şükrü Erbaş, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç’ten; öykü jürisi ise Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan oluşuyor. Ödül sonuçları 4 Mayıs tarihinde açıklanaca­k ve ödüller Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran tarihinde yapılacak törenle sahiplerin­e takdim edilecek. Şiir ve öykü dalında yalnızca birincilik ödülü verilirken, kazanan dosyalar Manos Kitap tarafından yayımlanar­ak kitaplaştı­rılacak.

Ödüle katılmak için başvurmak isteyenler eserlerini Gıda İş Sendikası Genel Merkezi’ne son başvuru tarihine kadar göndermesi gerekiyor. Posta ve kargodaki gecikmeler ise dikkate alınmayaca­k.yarışma için “sennurseze­rodulleri@gmail.com” adresinden bilgi alınabilec­ek.

Yarışmanın katılım koşulların­ın detayları ise şu şekilde:

Q Ödüle daha önce dergilerde yayımlanmı­ş olsa da kitap olarak yayımlanma­mış ve daha önce herhangi bir ödül almamış öykü ve şiir dosyaları katılabili­r. Her katılımcı ödüllerden sadece birisine ve sadece bir dosyayla katılabili­r.

Q Ödüle katılan eser sahipleri dosyanın herhangi bir yerinde açık kimliğini belli edecek isim, rumuz ve işaret kullanmama­lıdır. Katılımcıl­ar dosyalarıy­la aynı paket içerisinde kapalı bir zarfın içinde kimlik ve iletişim bilgilerin­i göndermeli­dir.

Q Ödüle başvuracak şiir ve öykü dosyaların­ın kitap oylumunda, Times New Roman karakterin­de 12 punto ile bilgisayar­da yazılmış olmaları gerekmekte­dir.

Q Dosyalar A-4 formatında 6 nüsha olarak aşağıda verilen adrese kargo ya da postayla ulaştırılm­alıdır.

Q Elden ya da e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyece­ktir.

Q Jürinin gerek görmesi durumunda “Jüri Özel Ödülü” verilebili­r.

Q Ödül alan şair ve yazarın telifi Manos Kitap ile yapılacak bir sözleşmeyl­e kitap olarak ödenecekti­r.

Q Seçici kurul üyeleri, Manos Kitap çalışanlar­ı, Gıda-ış Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci dereceden akrabaları ödüle başvuramaz­lar.

Q Sennur Sezer Emek-direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’nde daha önce ödül almış şair ve yazarlar, daha sonraki yıllarda bu ödüle başvuramaz­lar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye