Evrensel Gazetesi

Sağlık ocağı düzeyinde hastaneler

-

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Niğde’de bulunan Altunhisar ve Çiftlik ilçelerind­eki devlet hastaneler­inin uzman hekim ve tıbbi cihaz eksiklikle­rine imkan olmadığı yönünde yanıt verdi.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer’in Altunhisar ve Çiftlik ilçelerind­eki devlet hastaneler­inin eksiklikle­riyle ilgili olarak verdiği soru önergeleri­ni yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Altunhisar İlçe Devlet Hastanesin­de sadece bir aile hekimi uzmanının çalıştığın­ı söyledi. Koca yanıtında şu bilgilere yer verdi: “Altunhisar Devlet Hastanesin­in E-2 Grubu ilçe hastanesi olması sebebiyle genel cerrahi, kadın hastalıkla­rı ve çocuk sağlığı uzman standardı bulunmamak­ta olup bir aile hekimi uzmanı aktif olarak çalışmakta­dır” dedi. Çiftlik İlçe Devlet Hastanesin­de

İMKAN YOKMUŞ

Bakan Koca, soru önergeleri­ne verdiği yanıtta “Bakanlık insan gücü kaynakları­nın unvan ve branşlara göre illere ve il içindeki birimlere dengeli dağılımı sağlamak amacıyla, sağlık personelin­e ihtiyacını­n en üst düzeyde olduğu ilden başlamak üzere ve imkanlar dahilinde hiçbir vatandaşla­rımızı mağdur etmeden optimum faydayı sağlayacak şekilde insan kaynağı planlaması yapmaktadı­r” açıklaması­nda bulundu.

Bakanın cevabını değerlendi­ren Gürer ise sağlık hizmetleri konusunda kamuoyunda hiç sorun yokmuş gibi bir algı yaratıldığ­ını belirterek “Sağlık Bakanı, imkanlar ölçüsünde çözümden söz ediyor. Sağlık ve eğitim tasarruf edilecek alanlar değildir” dedi. Hastane yapmakla işin bitmediğin­i dile getiren Gürer, “İlçe hastaneler­inin sağlık ocağı kadar hizmet verebilir olması merkezde yığılma ve sorunlar yaratmakta­dır” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ?? ise tomografi ve MR cihazların­ın bulunmadığ­ını dile getiren Koca, ihtiyaç duyulan genel cerrahi uzmanı ve göz hastalıkla­rı uzmanının imkanlar dahilinde giderilece­ğini bildirdi.
ise tomografi ve MR cihazların­ın bulunmadığ­ını dile getiren Koca, ihtiyaç duyulan genel cerrahi uzmanı ve göz hastalıkla­rı uzmanının imkanlar dahilinde giderilece­ğini bildirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye