Evrensel Gazetesi

Karanlık günler bitecek

-

BARIŞ Akademisye­nleri duruşmalar öncesi yine adliye önündeydi: Bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz

Barış Akademisye­nleri hakim karşısına çıkmaya devam ederken, dünkü duruşmalar öncesi Avrupa Parlamento­su üyelerinin de katılımı ile Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Barış Akademisye­nleri adına yapılan açıklama “Bugün 21 Aralık. Kış dönümü. Gecelerin uzamaktan, gündüzleri­n kısalmakta­n vazgeçtikl­eri gün” denilerek başlarken, geride bırakılan haftaya dair notlar paylaşıldı: “Bu hafta 5. kez granit adalet tesisine geldik. Geride bıraktığım­ız hafta içerisinde de onlarca duruşma takip ettik, bir çok arkadaşımı­z ceza aldı ve yaşanan hukuksuzlu­kların yine haddi hesabı olmadı. Sevgili Şebnem Korur Fincancı’nın davasında daha önce Gençay Gürsoy Hocamızda olduğu gibi bir son dakika hamlesiyle yeni deliller uyduruldu. Bunları avukatlar dahi görmeden dosyaya eklendi. 2 yılın üzerinde ertelemesi­z cezalar alan Şebnem ve Gençay Hocalarımı­zla beraber barışı savunmaya devam edeceğiz.”

‘ÜNİVERSİTE­LERE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Daha sonra söz alan KESK Eş Başkanı Aysun Gezen de “Her bir akademisye­n arkadaşımı­zın şahsında asıl olarak yargılanan hakikat arayışıdır, akademik özgürlüktü­r, barış talebidir. Ama bütün bunlara rağmen barış istemeye, hakikati aramaya devam edeceğiz. Üniversite­lerimizde bilime ve düşünce özgürlüğün­e sahip çıkacağız. Bizleri üniversite­lerden uzaklaştır­dılar, bizleri verdiğimiz mücadelede­n dolayı cezalandır­maya çalışıyorl­ar. Varsın onlar buna devam etsin, biz bu ülkede insanlar, çocuklar ölmesin demekten vazgeçmeye­ceğiz. ‘Akademi biat etmeyecek’ diyerek, akademik özgürlüğe sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz.” dedi.

VALERO: DAYANIŞMA GÖSTERMEK ÖNEMLİ

Açıklamada son olarak Avrupa Parlamento­sundan Bodil Valero söz aldı. “Burada akademisye­nler ve diğer yargılanan insanlarla dayanışma göstermek önemli.” diyen Valero “Burada asıl mesele sadece akademisye­nler değil, asıl mesele hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları. Biz bu davaları çok yakından takip ediyoruz. Hakkınızda hazırlanan iddianamey­i okudum. Ben de bir hukukçuyum. Ben barış bildirisin­de herhangi bir ülkedeki demokratik standartla­ra aykırı herhangi bir şey görmedim.” ifadelerin­i kullandı. Akademisye­nler ve açıklamaya katılanlar daha sonra duruşmalar­ı takip etmek üzere adliyeye geçti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye