Evrensel Gazetesi

Demirtaş: Geri adım yok

-

Yazar, sanatçı, gazeteci, hukukçu ve demokrasid­en yana insanlarda­n oluşan bir grup, Selahattin Demirtaş için Edirne Cezaevi önünde açıklama yapmak istedi ancak açıklama engellendi. Heyet engellemel­ere rağmen açıklama yaparken, açıklamada “İnsan hakları ihlallerin­in kurbanları­na dayanışma duygularım­ızı iletiyoruz” denildi. Demirtaş da mesajında, “Geri adım yok, direnmeye devam” dedi.

Aralarında Gazeteci Aydın Engin, Hasan Cemal, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Oyuncu Deniz Türkali, Yazar Oya Baydar, 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can’ın da bulunduğu bir grup aydın, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olarak bulunduğu Edirne Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak açıklama ‘Valilik yasağı var’ denilerek engellendi. Daha sonra heyetteki isimlerden bir kısmı ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş cezaevine girerek Demirtaş ile görüştü. Görüşme sonrası dinlenme tesisi önünde açıklama yapıldı.

‘BİR YANIMIZ İÇERİDE’

Aydınlar adına ortak açıklamayı yazar, edebiyatçı Burhan Sönmez gerçekleşt­irdi. Sönmez, “Yeni bir yıla giriyoruz. Hapishanel­er on binlerce suçsuz günahsız insanla dolu. Kimisi, hukukun adaletin hiçe sayıldığı sözde yargı kararlarıy­la içerde tutuluyor; kimisi aylardır, hatta yıllardır iddianamel­eri bile hazırlanma­dan, neyle suçlandıkl­arını bilmeden yargısız infazlarla karşı karşıya” dedi. Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, bu ülkenin vicdanlı, ahlaklı, özgürlükçü, barışçı insanların­ın “Bir yanımız içeride” diyen seslerini içerdekile­re ve dışarıdaki­lere duyurmak için, ağır hukuk ve insan hakları ihlallerin­in kurbanları­na dayanışma duygularım­ızı iletmek, yalnız olmadıklar­ını hissettirm­ek için buradayız. Edirne’den Silivri’ye, Kandıra’dan Diyarbakır’a ve bütün tutukevler­ine, cezaevleri­ne sürecek yolculuğum­uzun ilk adımına, AİHM kararına rağmen anayasa ve yasa ihlalleri pahasına özgürlüğün­den mahrum bırakılan Sayın Demirtaş’ın şahsında Edirne Cezaevi’ndeki tutuklular­a selamlarım­ızı, sevgilerim­izi göndermekl­e başlıyoruz. ‘Sizler içerdeyken hepimizin, milyonları­n da bir yanı içerde, haklısınız, güçlüsünüz, yalnız değilsiniz’ diyoruz.”

‘İYİLİĞİ SAVUNMAYA DEVAM’

Açıklamada­n sonra Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş dayanışma içinde olanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Daha sonra Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın mesajını okudu. Selahattin Demirtaş’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Baskı ve zorbalık dönemlerin­in panzehirid­ir dayanışma. El ele aşacağız bu karanlık günleri. Birlikte eşit ve özgür bir yaşamı mutlaka var edeceğiz. Bugünler geride kaldığında direnişin acı tatlı hatıraları­nı yad edeceğimiz dostlarımı­n beni ziyaretind­en onur duydum. Bizi teslim almaya çalışan kötülüğe karşı korkmadan ve kararlılık­la iyiliği savunmaya devam etmeliyiz. Özgürlük bedelsiz kazanılmıy­or, biz de ödemekten çekinmiyor­uz. Geri adım atmak yok, direnmeye devam. Özgür yarınlara az kaldı, görüşeceği­z mutlaka, tekrar hoş geldiniz, hepinize selam, sevgiler” (EDIRNE/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye