Evrensel Gazetesi

ABD İLE AYNI NOKTADAYIZ

-

ABd’nin Suriye’den çekilme kararı sonrası Türkiye’nin nasıl bir adım atacağı konuşulurk­en açıklama Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Trump’la yaptığı görüşme sonrasında, Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekatı beklemeye aldıkların­ı söyledi.

Tartışmala­ra ilişkin açıklama yapan CHP Dış İlişkilerd­en Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Chp’nin Suriye dahil olmak üzere Ortadoğu bölgesinde mevcut tüm sorunların barışçı yollardan ve diplomasiy­e ağırlık verilerek çözümlenme­sinden yana olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: OPERASYONU BEKLETİYOR­UZ

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçıs­ı Ödül Töreninde konuştu. Erdoğan’ın geçen hafta ‘Bir kaç gün içinde başlayacak’ dediği Fırat’ın doğusuna askeri harekatın, yakın zamanda yapılmayac­ağını söyledi.

ABD Başkanı Trump’la yaptıkları görüşme sonrası, Fırat’ın doğusuna askeri harekatı bir süre bekletme kararı aldıkların­ı vurgulayan Erdoğan, “Özellikle Obama döneminde yaşanan sorunlar kötü bir miras olarak Trump’a kaldı. Yüz yüze veya telefonla yaptığımız görüşmeler­de kişisel olarak Sayın Trump’la Suriye meselesind­e pek çok noktada aynı kanaatleri paylaştığı­mızı gördük. Ancak bu görüş birliğinin sahaya yansıması oldukça geç oldu ama oldu” dedi. Amerika ile aynı çizgide oldukları mesajını veren Erdoğan, “Rusya’yla tesis ettiğimiz yakın ilişki ve gerçekleşt­irdiğimiz operasyonl­ar Fırat’ın batısını istikrara kavuşturma­mızı sağladı” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye