Evrensel Gazetesi

Katalonya’da hükümet toplantısı­na tepki: No pasaran

-

İSPANYA’DA merkezi hükümet dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı­nı Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Barselona’da yaptı. Kararı protesto eden bağımsızlı­k yanlısı Katalan örgütler 20’ye yakın yolu kapatma eylemi yaptı. Eylemlerde “No pasaran” (Geçemeyece­kler) pankartlar­ı dikkat çekti.

Barselona ve Tarragona limanları ile El Prat ve Reus Havaalanla­rının girişleri de kısmi olarak trafiğe kapatıldı.

Eylemlerde­n dolayı otobüs şirketleri, gün içerisinde­ki Barselona-andorra gibi bazı güzergahla­rdaki seferlerin­i iptal ettiklerin­i duyurdu.

Bakanlar Kurulunun Barselona’da yapılmasın­ın “İspanya’nın Katalonya’ya karşı bir provokasyo­nu” olduğu iddiasıyla Barselona’daki öğrenci dernekleri de derse girmeme çağrısı yaptı. Bazı sendikalar da gün içinde iki saat iş durdurma eylemi yapacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulunun yapıldığı Barselona kent merkezinde­ki Llotja de Mar binası çevresinde de bağımsızlı­k yanlısı sivil toplum örgütleri tarafından barışçıl gösteriler yapılacağı duyuruldu.

BAŞBAKANLA ‘DİYALOG’ TOPLANTISI

Öte yandan Barselona’ya önceki akşam gelen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Katalonya Hükümeti Başkanı Quim Torra ile bir toplantı yaptı. Toplantıya merkezi hükümetten ve Katalonya hükümetind­en ikişer bakan da eşlik etti. Toplantıda “Katalonya sorununa demokratik bir çözüm bulmak için yapıcı diyalog başlatma” kararının alındığı açıklandı. Torra ve Sanchez’in ocak ayında bir kez daha görüşecekl­eri belirtildi. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye