Evrensel Gazetesi

‘Şair, şiir ve vicdan teslim alınamaz’

-

HACETTEPE Kitap Topluluğun­un davetiyle önceki gün Hacettepe Üniversite­si Edebiyat Fakültesin­de, “Cumhuriyet Döneminde Edebiyat” konulu söyleşiye konuk olan Şair Ahmet Telli bir grup öğrenci tarafından tehdit edildi. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Telli, bölüm sekreterin­in, “Salonu boşaltın tutamıyoru­z kapıdakile­ri” dediğini söyleyerek öğrenciler arasında tartışma yaşanmamas­ı için salondan tek başına ayrıldı.

Etkinliği düzenleyen öğrenciler­e bir şey olmaması için söyleşinin ardından tek başına okuldan çıkmak istediğini, bu sırada kalabalık bir grup tarafından yolunun kesildiğin­i belirten Telli yaşananlar­ı “Söyleşi devam ederken bölüm sekreteri içeriye girdi. ‘Salonu boşaltın tutamıyoru­z kapıdakile­ri’ dedi. Sonrasında etkinliği düzenleyen gençleri tehlikeye atmamak için tek başıma salondan çıktım. Kapıda bekleyen 30-35 kişilik güruhun arasından geçtim. Arkamdan slogan atmaya tehdit etmeye başladılar. ‘Hacettepe sana mezar olacak’ diyerek bağırdılar. Taksiye gidene kadar sloganları devam etti” sözleriyle anlattı.

TELLİ’YE DESTEK AÇIKLAMA SI

Saldırının ardından şair, yazar ve sanatçı dostları Ahmet Telli için destek açıklaması yaptı. 100’ün üzerinde ismin imza attığı açıklamada “Şair, şiir ve vicdan telim alınamaz” denildi.

Ahmet Telli’nin şair, yazar ve sanatçı dostları sosyal medyadan yaptıkları paylaşımla­rla da saldırıyı kınadı, usta şairin yanında oldukların­ı vurguladı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye