Evrensel Gazetesi

Memlekette yağmur keyfi yaşanamıyo­r

-

TÜRKİYE’NIN birçok bölgesinde yağmurdan sonra mutlaka sel, heyelan haberleri geliyor. Önceki gün İstanbul’da sele neden olan yağmur dün de Rize, Urfa ve Adıyaman’ı vurdu. Rize’de etkili olan sağanak nedeniyle heyelanlar yaşandı, köy yolları ulaşıma kapandı, bazı araçlar yolda kaldı. Çamlıhemşi­n ilçesinde Murat ve Topluca köylerinde yollar ulaşıma kapandı, bazı araçlar yolda kaldı. Köyde seyir halindeki bir kamyonet yamaçtan gelen balçık ve toprağa saplandı. Sürücü araçtan çıkarak kurtuldu. Kamyonet iş makineleri­nin yardımıyla kaldığı yerden çıkarıldı. Topluca köyünde park halindeki bir kullanılma­yan otomobilin üzerine yamaçtan kayalar düştü. Tarım arazileri ve alt yapıda hasar oluşan köylerde ilçe özel idare ve belediye ekipleri kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Urfa’nın Ceylanpına­r ilçesinde yaklaşık 1 haftadır aralıklarl­a etkili olan yağış, nedeniyle Tofan Deresi’nde su seviyesi yükseldi. Taşan su yüzünden Aşağı Sütlüce ve Kına köylerinin birbirine bağlandığı yol, sular altında kaldı. Öğrenciler ise yol kapandığı için okullarına gidemedi. Bazı evlerin aşırı yağış nedeniyle hasar gördüğü, 1500 haneli köyde yaşayanlar, dere üzerine köprü yapılmasın­ı istedi.

Adıyamanda önceki gün başlayan yağmur nedeniyle, ulaşımda aksamalar yaşandı, su birikintis­i oluşan yollarda araçlar güçlükle ilerledi. Birçok noktada yağmurun şiddetiyle logar kapakları yerinden çıktı. Bazı semtlerde zemin katlardaki ev ve iş yerlerinde de su baskınları yaşandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Rize (Fotoğrafla­r: DHA)
Rize (Fotoğrafla­r: DHA)
 ??  ?? Adıyaman
Adıyaman

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye