Evrensel Gazetesi

KÖPRÜ CEZASI ‘BALLI BÖREK’ ZİYAFETİNE DÖNÜŞTÜ

-

FATİH Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçmesi “yasak” araçlara, iki yıl sonra, bu köprüden geçtikleri için binlerce liralık “ceza” gelmesi çok manidardı! Çünkü seçime dört buçuk aya kala böyle “skandalvar­i” bir ceza çıkarmak, AKP gibi seçimde rüşveti temel ilkelerind­en biri yapan bir parti için çok akılsızca bir hamle olurdu.

Nitekim konu kamuoyuna yeterince mal olunca; bu cezayı bir seçim rüşvetine dönüştürme­k üzere TBMM Başkanı ve İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı adayı olarak hazırlanan Binali Yıldırım harekete geçirildi!

Yıldırım’ın, “Böyle ceza mı olur, bunu affederiz” demesinden iki gün sonra da “Köprü cezalarını affeden” düzenleme Mecliste ağzı açık tutulan torba yasanın içine atıldı.

Şimdi Binali Yıldırım, “köprü cezası” yiyen “Binlerce İstanbullu­yu, daha seçilmeden bu cezadan kurtaran büyükşehir belediye başkanı adayı” sahneye çıkarılaca­k!

Yani böylece, herkesi şaşkına çeviren ve “Yok canım böyle bir ceza olamaz” dediği cezanın aslında yerel seçim için yapılmış, kurmaca bir oyun olduğu anlaşılmış oldu!

Adı geçen “affın”, sonunda Yavuz Sultan Selim Köprüsü patronunun “hakkı” olduğu ve “kul hakkının devlet affıyla ortadan kaldırılma­sının İslami hukuka uygun olmadığı” belirtiler­ek bu cezaların devlet tarafından köprü patronuna gecikmiş faiziyle birlikte ödenmesi de kimse için sürpriz olmamalıdı­r.

Çünkü AKP sadece börek yemez; üstüne bal da dökerek rüşveti kendisi için ballı börek ziyafetine çevirir!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye