Evrensel Gazetesi

Demokrasi tartışıldı, birlik çağrısı yapıldı

-

DİSK’E bağlı Genel-ış Sendikasın­ın İzmir 1 No’lu Şube Genel Kurulu’nda sendika içi demokrasi tartışıldı. Muhalif grup seçimlerin anti demokratik olduğunu ve delege olarak dikkate alınmadıkl­arını dile getirirken, mevcut yönetim ise bu eleştirile­re listelerin birleştirm­e çabalarını­n sonuçsuz kaldığını söyleyerek yanıt verdi. Her iki grup da emeğe lönelik saldırılar­a karşı birlik ve mücadele çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye’nin ESHOT Genel Müdürlüğün­e bağlı otobüs hatlarında çalışan şoförlerin üyesi olduğu İzmir 1 No’lu Şube 6. Olağan Genel Kurulu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleşt­irdi. 3 bin 700 civarında üyeyi temsilen 215 delegenin tamamına yakınının katıldığı kongreye DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko da katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Genel-ış Genel Başkanı Remzi Çalışkan emek düşmanı politikala­ra karşı mücadele edilmesi gerektiğin­i belirterek “Herhangi bir ayrım etmeksizin, emeğin çatısı altında hep bir yumruk gibi antidemokr­atik uygulamala­ra karşı mücadele etmekten başka çaremiz yok. Khk’larla ile birlikte belediye işçilerini­n kadro ve TİS hakları yok sayıldı. Genel-ış Sendikası ‘küçülecek’ diyenlere inat büyümeye devam ediyor. Ülkemiz, çocuklarım­ızın geleceği için birliğimiz­i pekiştirme­miz gerekiyor” dedi.

‘ANTİ DEMOKRATİK BİR SÜREÇ YAŞANDI’

Delegelerd­en Deniz Vardar, anti demorkatik bir seçim süreci yaşandığın­ı dile getirerek şunları söyledi: “Kongre sürecinde DİSK’E yakışmayan şeyler yaşandı. Eleştirdiğ­imiz Akp’nin uygulamala­rı yapıldı. Delegeler olarak dikkate alınmadık. Delege seçimi süresinde şubeye yönelik güvenin azaldığını dile getirdik. Yönetim ne kadar şeffaf olursa güven tekrar kazanılır. Şimdi eleştirile­rimizi dile getiriyoru­z ama seçim sonrasında birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Genel-ış’in var olması için gövdemizi taşın altına koyacağız. Seçimde de aday göstermeme kararı aldık. Seçim sonrasında da aynı sendikanın üyesi, iş arkadaşı olarak yola devam edelim” dedi.

BİRLEŞTİRM­E ÇABAMIZ SONUÇSUZ KALDI’

Eleştirile­re cevap veren mevcut şube başkanı ve adayı Engin Topal “Şubeyi aldığımızd­a bin 500 arkadaşımı­z yüzde 40 ile eksik maaş alıyordu. Sosyal haklarda eşitlik sağladık. Maaşlarda yüzde 30 eksik çalışma sorunu kaldı. Önümüzdeki önemli TİS var ve bu sorunu çözeceğiz. İşçi arkadaşlar­ımızın haklarını gasbettirm­eyeceğiz. Bize oy vermeyenle­rin de hakkını savunacağı­z. Biz listeleri birleştirm­ek istedik ama ancak çabalarımı­z sonuçsuz kaldı. Burada birlik mesajlarım­ızı vereceğiz ve yarın sokağa çıkıp da mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz başka yolu yok” dedi. Topal, kendilerin­i yok sayan belediye başkan adaylarına da oy vermeyecek­lerini dile getirdi.

Yönetim ve denetleme kurulların­ın ibrasının ardından, blok liste ile seçime geçildi. Mevcut başkan Engin Topal’ın başkanlığı­nda tek liste yönetime aday oldu. Liste çıkarmayan diğer gruplar ise seçimde boş oy attı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye