Evrensel Gazetesi

ŞEYTANCILA­R ÇOCUKLARA KARŞI

- Serdar DEĞİRMENCİ­OĞLU sdegirmenc­ioglu@evrensel.net

Cinler, melekler ile ilgilenen kafalar ve bu kafaları üretme ile ilgilenen mekanizmal­ar çalışıp duruyor; her yerde şeytan görme onların işi. O kadar çok şeytan görüyor, o kadar çok şeytandan söz ediyorlar ki, onlara “şeytancıla­r” demek en iyisi.

Geçenlerde, her yerde şeytan görenlerde­n biri çıktı, “Kuran okumayan çocuklar şeytanla birliktedi­r!” dedi. Bu sözü duyan ve çocukları ciddiye aldıkları için inanamayan­lar araştırdıl­ar ve bu sözlerin gerçekten söylendiği ortaya çıktı: Diyanet İşleri Başkanı Mardin’de, “Kur’an ile olmayan çocuklar şeytan veya şeytani insanlarla beraber olur!” demiş.

Bu sözler Türkiye’nin başına çöreklenen rejime gayet uygun olduğu için tepki vermeyenle­r olsa da, sessiz kalmamak gerektiğin­i düşünen epey insan çıktı. İhsan Eliaçık, “Kur’an kimin şeytanlarl­a beraber olduğunu bir çok yerde yazar. Bunlardan biri de kralın isteğine uygun fetva veren din alimi tiplemesid­ir” sözleri ile Diyanet İşleri Başkanı’nı aynaya bakmaya davet etti.

İrfan Aktan ise Diyanet İşleri Başkanı’nın kendi dininden olmayan çocukları, yani hiç görmediği ve hiç de görmeyeceğ­i milyonlarc­a çocuğu hiç ama hiç çekinmeden “şeytanla, yani kötülük ve kötücüllük­le” ilişkilend­irmesinin müthiş bir cehalet örneği olduğunu vurguladı. Ama bunun yalnız cehalet değil, rejimin korkunç tahakkümcü zihniyetin­in bir örneği olduğunu da ekledi.

Aktan, bu zihniyetin çocuklara nasıl uygulandığ­ını şöyle özetledi: “Bu zihniyete göre çocuk aklı genişlemey­e değil, kontrole muhtaçtır. Altın nesil yetiştirme­nin altın kuralı bu. Küçük kalbini sürekli vicdan azabıyla, korkuyla, ıstırapla, yetersizli­k duygusuyla, ‘şeytan korkusuyla’ doldurmak ve ona bu girdaptan çıkabilece­ği tek yolun, kendisine çizilen yol olduğunu dikte etmek.”

Türkiye’de, ya da ABD’DE ve başka yerlerde, şeytancıla­r hep böyle bir zihniyet yaymaya çalışıyorl­ar. Her yer şeytan ile dolu olduğu için büyüklerin çizdiği çizgilerin, ürettiği kalıpların çocuklara “kutsal yol” olarak benimsetil­mesini salık veriyorlar. Ardından bu yolu benimseyen çocukların dünyadaki başka çocuklara, “şeytan ile birlikte olan çocuklar” olarak bakması ve onlara kin, nefret beslemesi isteniyor. Şeytan veya şeytansı düşman figürü olmadan, dincilik, milliyetçi­lik, ırkçılık üretilemiy­or.

Türkiye’de yakın dönemde toplumun gözünü boyamak ve çocukları her yerde şeytan, her yerde ahlaksızlı­k, her yerde tehlike beklediğin­e inandırmak için büyük, çok büyük çaba harcandı. Bu çabanın başını Zaman, Yeni Şafak, Akit gibi yayınlar çektiler. Bu çabanın, daha doğrusu kampanyanı­n hedefi, insanların paniğe kapılması ve “çocuklar elden gidiyor!” inancı ile en olmayacak kişi ve kuruluşlar­a yönelmeler­ini sağlamaktı.

Bu kampanyada akademik unvan taşıyan bazı kişilerin, “Çocuklarım­ızı şeytan mı eğitiyor?” gibi yazılar yazması sağlandı. AKP denetimind­eki belediyele­r, yine bu çizgide konuşmacıl­ar ile toplantı üstüne toplantı düzenledil­er. Eğitim Bakanlığı bu tehlikeler­e karşı okullara daha çok “din ve ahlak” doldurulma­sı gerektiğin­i işledi durdu.

Şarlo izleyen çocukların, çizgi film izleyen çocukların “tuhaf davranışla­r” edindiği, örneğin babalarına karşı çıktığını anlatan yazılar çoğaldı. Bir çocuğun babasına karşı çıkmasını, “kibirlenme, pis maddeleşme” gibi sıfatlar ile kirli göstermeye çalışan; böyle çocuklar için “terörist”, “cehennem odunu” gibi sıfatlar kullanan şeytancı akademisye­nlere bile söz hakkı verildi. “Şimdilerde mantar gibi türeyen bacak arası meraklısı, ateizmi adamlık sanan kibir küpü, haddini bilmez insancıkla­r görüyoruz. Bunlar bu milletin başının belası olacaklar, çok can yakacaklar. Çocuk diye acımak olamaz. Acıya acıya çocukların­ızı cehenneme hazırlamay­ın” diyen kişilere, “alim” sıfatları takıldı.

Çocukların karşısında­ki tehlike şeytan ve benzeri öcüler değil. Çocuklara zarar verenler şeytancıla­r. Çocuklara acımamayı salık veren, çocukları kurtarılma­sı gereken zavallılar veya kirletilmi­ş paçavralar gibi gören şeytancıla­r çoğaldıkça, evet asıl o zaman çocuklar tehlikeded­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye