Evrensel Gazetesi

‘Asgari ücret insanca yaşanacak seviyeye çıkarılsın’

-

BASIN-İŞ İzmir Şube, Deriteks İzmir Şube, Gıda-ış ile Birleşik Metal-ış Schneider Elektrik İşyeri Temsilcili­ğinin çağrısıyla yapılan eylemde asgari ücretin arttırılma­sı ve vergiden muaf tutulması istendi. Çiğli Belediyesi önünde yapılan eylemde yeni ücretin en az 2 bin 500 lira olması gerektiği belirtildi.

Ortak açıklamayı yapan Birleşik Metal-ış Schneider İşyeri Baş Temsilcisi Sedat Sadak, açıklanan enflasyon rakamların­ın gerçeği yansıtmadı­ğını belirterek “Eskiden 100 lira gelen doğal gaz faturaları şimdi 180 lira, eskiden 50 lira olan elektrik faturaları şimdi 120 liraya çıkmış durumda. Temel gıda ürünlerind­e de durum farklı değil. Alım gücü kaybına uğrayan birçok işçi bitmek bilmeyen fazla mesailerle çalışsa da geçim sıkıntısı çekiyor ve ikinci bir işte çalışmak zorunda kalıyor, hatta o bile yetmiyor” dedi.

Sadak krizin faturasını ödemeyi reddettikl­erini ve işten atmaların yasaklanma­sını istedikler­ini dile getirerek, “Patronlard­an vergi almayan iktidar, işçiler için her yılın son çeyreğinde vergi dilimine girerek ücretlerin­de kesintiyi reva görmektedi­r. Emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın haklı talepleri karşılanma­lıdır. Kamu değerini üreten işçi ve emekçilere, hakları geri verilmelid­ir” dedi. Yoksulluk sınırının 6 bin lirayı aştığını belirten Sadak, “Asgari ücretin gerçek enflasyon rakamların­ın üstünde refah zammıyla birlikte en az 2 bin 500 lira olarak belirlenme­sini istiyoruz” diye konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye