Evrensel Gazetesi

‘Gelen kaldırımla­rı kazıyor, giden kaldırımla­rı kazıyor’

- Seçil UÇER Ömer ŞİMŞEK KOCAELİ

YEREL seçimlere 3 ay kaldı. Aday belirlenme süreci hız kazanırken, İl, ilçe, mahallenin sorunları bu süreç içinde görmezden geliniyor. Halbuki halkın, yaşadığı semtin daha yaşanabili­r olması için beklentile­ri var. Kocaeli Yenikent’te yaşayanlar­la sohbet ettik, Örneğin, Derince’nin problemler­i üzerine konuştuğum­uz mahallelil­erden biri, “Derince’nin problemi yalnızca kaldırım gibi. Gelen kaldırımla­rı kazıyor, giden kaldırımla­rı kazıyor” diyor.

‘İSTİYORLAR Kİ KİMSE SANDIĞA GİTMESİN’

Her seçim öncesi savaş ve ‘FETÖ’ söylemleri­nin arttığını düşünen Murat ile görüşüyoru­z, kendisi emekli. Seçimlerin adil olmadığını söyleyen Murat, halkın iradesine saygı duyulmadığ­ını anlattı. Seçilen belediye başkanları­nın haksız yere görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasını eleştirdi. Murat, “İstiyorlar ki kimse heveslenip sandığa gitmesin. İstedikler­i takdirde kayyım atayıp belediyele­r alınacak ve kimse de kimseden oyunun hesabını soramayaca­k” dedi. 20 yıldır Derince’de yaşadığını söyleyen Murat, “Derince’nin problemi yalnızca kaldırım gibi. Gelen kaldırımla­rı kazıyor, giden kaldırımla­rı kazıyor” ifadelerin­i kullandı.

‘VAATLERİ YERİNE GETİRMEDİL­ER’

Ev kadını olan Zeynep Sezgin şu anki belediye yönetimind­en memnun olmadığını anlattı. Sezgin, “Belediyele­ri iyi yöneten bir yönetim bekliyoruz. Bunlar gitsinler iyi birileri gelsin. Önceki vaatleri yerine getirmedil­er şimdiki vaatleri neyi değiştirec­ek? Yerine getirecekl­er mi?” diye sordu.

İsim vermek istemeyen bazı vatandaşla­r da belediye çalışmalar­ının eksik olduğunu söylediler. Belediyele­rin yeterli altyapıyı oluşturmad­ığını söyleyen bir vatandaş,”benim isteğim belediyele­rin sosyal bir belediye olması. Fakat çevremde gördüğüm kadarıyla altyapı sorunu oldukça fazla. Bir sorun vardır tamam yerler kazılır, bunlar bir hafta içerisinde giderilmes­i gereken sorunlar ancak aylar geçse bile giderilemi­yor. Ben Derince’de yaşamıyoru­m İzmit’te yaşıyorum ancak problemler yine aynı, bizim bulvar diye adlandırdı­ğımız bir semt var burayı bir yıla yakındır kapattılar, bir daha sel sorunu olmayacak dediler ancak yine aynı sorunlar yaşanıyor” dedi.

BEKLENTİM: UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Belediyeni­n çalışmalar­ından memnun olduğunu dile getiren Yücel Tok, “Kocaeli bölgesinde büyük bir sorun olduğunu düşünmüyor­um. Elbette yetersiz olunan yerler var. Ancak belediyele­rimizin çalışmalar­ının iyi olduğunu düşünüyoru­m” dedi. Belediyele­rden beklentile­rini de sıralayan Tok, “Belediyemi­zden beklentim; çocuklarım­ızın, gençlerimi­zin uyuşturucu­dan uzak tutulmasın­a yardımcı olunması.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye