Evrensel Gazetesi

‘Sarı Yelekliler’ 200 noktada yol kapattı

-

NOEL tatiline üç gün kala, ‘Sarı Yelekliler’ 6. hafta sonu eylemini yaptı. Fransa’da Versailles şehrinde toplanan kalabalık, Versailles Sarayı’na yürüdü. Paris’te de yüzlerce eylemci , Montmartre bölgesinde bulunan Sacré-coeur Katedrali çevresinde toplandı. Kalabalık, “Macron istifa” sloganları attı.

Ülke çapında 200 noktada yol kapatma eylemi yapan ‘Sarı Yelekliler,’ sınırlarda Tir’ların geçişini de engelledi.

Protestola­r nedeniyle mağazaları­n kepenk indirdiği Paris’in Champs Elysees Caddesi’nde bu hafta eylem yapılmadı. Geçen haftaların aksine Champs Elysees’deki mağazaları­n yanı sıra Louvre Müzesi ve Eyfel Kulesi gibi turistik yerler kapatılmad­ı.

Paris’in hemen dışındaki sembolik öneme sahip Versay Sarayı önünde yapılacağı açıklanan eyleme katılanlar­ın sayısı ise beklentile­rin altında kaldı. 1789’da Fransız Devrimi’ne kadar Fransız krallarına ev sahipliği yapan saray yakınında toplananla­r Montmartre Kilisesi’nde buluşarak yürüyüş yaptı.

200 NOKTADA YOL KESME EYLEMİ

Protestola­r ülkenin diğer bölgelerin­de de yol kapama eylemi olarak devam ederken, 200 dönel kavşağı trafiğe kapatan ‘Sarı Yelekliler’, sık sık “Macron istifa” sloganları attı.

Öte yandan protestocu­ların ülkenin Belçika, İtalya, İspanya ve Almanya sınırların­da Tir’ların geçişini engelleyec­eği bildirildi. Saint-etienne kentinde de ‘Sarı Yelekliler,’ yol kapama eylemi yapıp ateş yaktı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye