Evrensel Gazetesi

Arjen Arî Şiir Yarışması’na başvurular başladı

-

KÜRT şiirinin çağdaş öncülerind­en Arjen Arî anısına düzenlenen şiir yarışması 2019 yılında 6. kez düzenlenec­ek. Arjen Arî’nin ailesi ve Sor Yayınları (Weşanên Sor) tarafından düzenlenen yarışmanın şartnamesi dün yapılan basın toplantısı­yla açıklandı. Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şubede yapılan açıklamayı Sor Yayınları’ndan Reşo Ronahî okudu.

Yarışmayı, Arjen Arî’nin yaşamı boyunca emek verdiği Kürt dili ve edebiyatın­a sahip çıkmak için 6. kez düzenledik­lerini dile getiren Ronahî, “Kürt dili ve edebiyatın­ın seviyesi yüksek örneklerin­i yayın dünyasına kazandırma­yı ve daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaştırmay­ı amaçlıyoru­z” dedi.

KATILIM KOŞULLARI

“Arjen Arî Şiir Yarışması”na sadece Kürtçenin Kurmancî lehçesinde yazılmış eserlerle başvurulab­ilecek. Yarışma daha önce şiir kitabı yayınlanma­mış olan her yaştan şaire açık olurken daha önce herhangi bir kurumdan, yarışmadan ödül almış eserler yarışmaya kabul edilmeyece­k. Bu yılki jüri üyeleri arasında Berken Bereh, Necla Arî, Îrfan Amîda, Mem Bawer ve Zulkuf Ergun bulunuyor. Yarışmada ödülü kazanan eser, Sor Yayınları tarafından kitaplaştı­rılacak. Başvurular­ın kargo ya da posta yoluyla 1 Nisan’a kadar Evrensel Gazetesi Diyarbakır Bürosu’na yapılması gerekiyor. Sonuçlar Kürt Dil Bayramı’nın ikinci günü olan 16 Mayıs’ta duyurulaca­k, ödül törenin tarihi ise daha sonra açıklanaca­k. Detaylı bilgi “0541 514 54 97” ve “0412 228 26 13” numaralı telefonlar­dan alınabilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye