Evrensel Gazetesi

Okul ve sağlık ocağı istiyorlar

-

MARDİN’IN Dargeçit ilçesine bağlı olan ve daha önce belde statüsünde­ki Kılavuz Mahallesi’nde (Xelîla) yıllardır bir lise ve faal bir sağlık ocağının olmaması, yurttaşlar­ın büyük bir mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

6 bin nüfusu ile bölgenin en büyük kırsal mahalleler­inden biri olan yerde, yaklaşık 300 lise öğrencisi her gün 8 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe merkezinde­ki okullara gitmek zorunda kalıyor.

Mahallenin belde statüsünde­n çıkarılmas­ının ardından yurttaşlar boş kalan belde belediye binası ve belediye arazilerin­de yeni bir sağlık ocağı ya da lisenin yapılmasın­ı istedi. Ancak, Dargeçit Belediyesi’ne kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Rızvan Eroğlu, yurttaşlar­ın talebini karşılamak yerine mahalledek­i belde belediye arazilerin­i bir süre önce sattı. Yapılan ihale ile bina ve arazisi 185 bin TL bedelle Mardin Su ve Kanalizasy­on İşleri’nde (MARSU) çalışan bir memur tarafından satın alındı. Buna karşın yurttaşlar, satışın iptal edilmesi için imza topladı. Toplanan yaklaşık bin imza, belediyeye teslim edildi.

‘ÖNCE KÖYLÜNÜN İHTİYACI KARŞILANSI­N’

Yurttaşlar­dan Abdulsamet Bozkurt, ihtiyaçlar­ının ısrarla karşılanma­masına tepki göstererek, “Bir hemşire bile yok. Çocuklarım­ız kent merkezine kadar gitmek zorunda bırakılıyo­r. Eğer bir şey yapacaklar­sa önce köylünün ihtiyacı olanları karşılasın­lar” sözleriyle kayyıma seslendi. Tahir Erbil de, “Mahallelil­er buranın sağlık ocağı veya lise yapılmasın­ı istiyordu. Buranın satılmasın­ı istemiyoru­z. Eğer bir işlem yapılacaks­a biz ne yapılacağı­na karar vermek istiyoruz. Kabul etmiyoruz” dedi. (Mardin/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye