Evrensel Gazetesi

CHP ekonomi ağırlıklı propaganda yapacak

-

YEREL seçim hazırlıkla­rı kapsamında bugüne kadar aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu toplam 531 belediye başkan adayını belirleyen Chp’nin propaganda dili ise ekonomi ağırlıklı olacak.

AA muhabirini­n aldığı bilgilere göre, Chp’nin yerel seçimlere dönük aday belirleme ve kampanya hazırlık çalışmalar­ı sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, bugün partisinin Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) toplayarak seçim kampanyası ile ilgili değerlendi­rmelerde bulunacak. Parti, 12’si büyükşehir 24’ü de il belediye başkan adayı olmak üzere, bugüne kadar 4 ayrı Parti Meclisi (PM) toplantısı­nda 531 adayını kamuoyuna açıkladı. İstanbul’a Ekrem İmamoğlu, Ankara’ya Mansur Yavaş’ı aday gösteren CHP’DE, seçim kampanya dönemi ise aday tanıtım toplantıla­rıyla başlayacak. CHP’DE 27 Aralık’ta İstanbul, 28 Aralık’ta Ankara’da aday tanıtım toplantısı yapılması planlanıyo­r. Ankara aday tanıtım toplantısı­na, açıklanan diğer büyükşehir belediye başkan adayları da katılacak.

POLEMİKTEN UZAK DURULACAK

Chp’nin, seçim kampanyası­nın detayları da belli olmaya başladı. Miting yerine daha çok salon toplantıla­rı yapmayı planlayan CHP’DE, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu, gittiği illerde oda ve sivil toplum kuruluşlar­ı temsilcile­riyle bir araya gelecek.birlik ve beraberlik temalı söylemler kullanacak CHP’DE, propaganda dili ise ekonomi ağırlıklı olacak. CHP, iktidar partisini hedef almadan partisinin ekonomik çözüm metotların­ı halka anlatacak. Daha çok üretim ve işsizliği yenme vaadinin yanında tarımın ve hayvancılı­ğın canlandırı­lmasına yönelik tespitler de bu vaatler arasında bulunacak. Kılıçdaroğ­lu, bu kapsamda çarşamba günü partisinin milletveki­lleri, MYK ve PM üyeleriyle CHP Genel Merkezinde bir araya gelerek “Yerel Seçimde Ekonomi Söylemi” başlıklı toplantı yapacak. Toplantıda, bu başlıklar altında söylemler ve politikala­r ele alınacak. CHP’DE yeni adayların belirlenec­eği PM toplantısı ise yeni yıla bırakıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu başkanlığı­nda 4 Ocak Cuma günü gerçekleşt­irilecek PM ile partinin adaylarını­n önemli kısmının tamamlanma­sı bekleniyor. 4 Ocak’taki Pm’de İzmir ve Mersin için büyükşehir belediye başkan adaylarını­n da kamuoyuna açıklanaca­ğı belirtiliy­or. (Ankara\aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye