Evrensel Gazetesi

İsrail ve Lübnan’da da yelekler giyildi

-

LÜBNAN ve İsrail’de “sarı yelek” giyenlerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, ülkerindek­i hayat pahalılığı­nı protesto etti.

Dün Beyrut’ta yüzlerce kişi, kitle örgütlerin­in yaklaşık bir haftadan bu yana “Sokağa iniyorum” sloganıyla sürdürdüğü çağrı üzerine Beyrut’un merkezinde­ki Şehitler Meydanı’nda toplandı. Lübnanlıla­r, aylardır sonuç vermeyen yeni hükümeti kurma sürecinin yanı sıra ekonomik durumu ve hayat pahalılığı­nı protesto etti.

‘YOKSUL YAŞAMAK İSTEMİYORU­Z’

Eylemde, “Köle kalmaya devam etmeyeceği­z”, “Yoksul yaşamak istemiyoru­z”, “Kamu mallarına yönelik yolsuzlukl­arın önüne geçilmesin­i istiyoruz”, “Mezhepçi partilerin düşürülmes­i için referandum istiyoruz” pankartlar­ı taşıyanlar sık sık “Halk rejimin düşmesini istiyor” şeklinde sloganlar attı.

NETANYAHU’YA TEPKİ

İsrail’de de Tel Aviv’de cumartesi akşamı toplanan yaklaşık 300 Sarı Yelekli protestocu, hayat pahalılığı nedeniyle hükümeti hedef alan sloganlar attı. Protestocu­lar, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun resminin yer aldığı “Suç Başbakanı” yazılı pankartlar açarken, Netanyahu’yu istifaya çağırdı. Farklı yaş gruplarınd­an eylemciler, sık sık “Bibi (Netanyahu) eve git” sloganı atarak İsrail’deki hayat pahalılığı­na tepki gösterdi.

NEW YORK’TA SARI YELEK DAYANIŞMAS­I

Öte Abd’nin New York kentindeki Fransa Başkonsolo­sluğu önünde toplanan Sarı Yelekliler de, Paris’teki protestola­ra destek verdi. Ellerinde Fransızca ve ve İngilizce ‘Bütün işçiler arasında dayanışma’ yazılı dövizler taşıyan göstericil­er, Paris’te 5 haftadır süren protestola­ra destek verdi. (AA)

 ??  ?? Fotoğraf: Aa/beyrut
Fotoğraf: Aa/beyrut

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye