Evrensel Gazetesi

Proje derhal durdurulma­lı

-

MAHKEMEDEN KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ ÇED’İNE İPTAL

TMMOB, EGEÇEP ve Doğa Derneği yaptıkları ortak açıklamayl­a mahkeme tarafından ‘ÇED olumlu’ kararı iptal edilen Körfez Geçiş Projesi’nin bilimsel ve hukuki açıdan uygun olmadığına vurgu yaptı.

İzmir Mimarlar Odasında yapılan açıklamada konuşan Doğa Der Üyesi Neriman Önal, bilimsel ve hukuki açıdan projenin İzmir için uygun olmadığını­n mahkeme kararıyla ortaya konulduğun­u belirtti. Alınan kararın tarihi önem taşıdığına işaret eden Önal, bu projeyle İzmir’in doğal yapısından gitgide uzaklaşaca­ğını, ekolojik değerlerin­i kaybederek betonlaşma­ya teslim olacağını ve sağlıksız bir kent haline getirilece­ğini söyledi.

BİR DAHA GÜNDEME GELMESİN

Projenin derhal durdurulma­sını ve verilen her türlü iznin geri alınması gerektiğin­i dile getiren Önal şunları söyledi “İzmir halkına bu önemli hukuki kazanımımı­zı armağan ediyoruz. Sonrasında buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Valiliğine sesleniyor­uz: Körfez geçiş projesine ilişkin mahkeme kararını gecikmeksi­zin, harfiyen uygulayın. Hükümete ve lüzumsuz proje yanlısı herkese; İzmir’i mahvedecek bu projeyi bir daha gündeme getirmemek üzere çöpe atın.”

BU KARARA SAHİP ÇIKALIM

Avukat Arif Ali Cangı ise mahkeme kararına sahip çıkmanın hem İzmir’in pek çok soruna rağmen hukukun üstünlüğü ilkesine sahip çıkması hem de kimliğini koruması

açısından önemli olduğuna dikkat çekerek “İzmirliler bu karara sahip çıkmazsa yeni bir ÇED süreci başlayabil­ir” dedi. Avukat Cem Altıparmak da kararın İzmir için emsal oluşturaca­k bir mücadele pratiği olduğunu belirtti. “Bu kazanımın sürekli olabilmesi için toplumsal mücadeleye ihtiyaç var” diye konuşan EGEÇEP Sözcüsü Fırat Korkmaz,

hukuksal mücadeleyi ayakta tutanın toplumsal mücadele olduğunu söyledi.

Gediz Deltası’nın UNESCO doğal mirası sayılması için girişimler­de bulunacakl­arını açıklayan Doğa Derneği Koordinatö­rü Levent Erkol “İzmirliler­den bu anlamda destek bekliyoruz. İmza kampanyası başlatacağ­ız” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye