Evrensel Gazetesi

ABD çekilme kararını imzaladı TSK ve ÖSO sevkiyat yapıyor

-

Amerikan CNN televizyon­unun Savunma Bakanlığın­dan iki yetkiliye dayandırdı­ğı haberine göre, ocak ayında görevinden ayrılacak olan Savunma Bakanı James Mattis, ABD askerlerin­in Suriye’den çekilmesin­e dair kararnamey­i imzaladı. Ancak askerlerin ne zaman çekileceği­ne dair net bir tarih açıklanmad­ı.

‘GELECEK HAFTALARDA’

Haberde, kararnamed­e ABD askerlerin­in Suriye’den nasıl ve ne zaman çıkacağına dair bilgilerin yer aldığı, çekilmenin gelecek haftalarda başlayıp ve birkaç hafta sürmesinin beklendiği ifade edildi. Sputnik’in haberine göre ise ABD’LI askerlerin Menbic’ten çıkmadı ve bölgedeki devriye faaliyetle­rine devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ardından Savunma Bakanı James Mattis, “fikir ayrılığı” nedeniyle görevden ayrılacağı­nı açıklamışt­ı.

ÖSO CİHATÇILAR­I MENBİC’E GİDİYOR

Öte yandan Erdoğan yönetimini­n destekledi­ği ve Suriye’nin kuzeyinde TSK ile birlikte varlık gösteren ÖSO’YA bağlı cihatçı gruplar, Suriye’nin kuzeyindek­i Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolünd­eki cephe hatlarına askeri birlikler gönderiyor.

Aa’nın haberine göre, ÖSO bileşenler­inden Hamza Tugayına bağlı cihatçı militanlar, ağır silahlı arazi ve zırhlı araçlarıyl­a sınır hatlarına yönlendiri­ldi. Haberde, ABD askerlerin­in de bulunduğu Menbic bölgesine sevk edilen militanlar­ın, Erdoğan yönetimini­n planladığı Menbic operasyonu­nda “Önemli görevler üstleneceğ­i” belirtildi. AA muhabirine açıklama yapan “Ebu Yezen” isimli cihatçı komutan, “Örgüt üyelerini Menbic’den temizleyer­ek Menbic’i özgürlüğün­e kavuşturac­ağız” dedi.

SINIRA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri de Suriye sınırına sevkiyatı sürdürüyor. Suriye sınırındak­i birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar dün Kilis’e ulaştı. Aralarında obüs ve tank yüklü Tir’ların da bulunduğu askeri araçlardan oluşan konvoy, kent merkezinde­n geçerek Elbeyli ilçesine geldi. Aa’ya göre, sevk edilen araçlar, Suriye sınırında konuşlu bulunan askeri birliklere takviye amaçlı gönderildi.

KAMIŞLI VE MENBİC’DE OPERASYONA TEPKİ

Türkiye’nin askeri operasyon hazırlıkla­rına Suriye’den tepkiler de sürüyor. Esad Hükümetini­n de etkili olduğu ancak Suriyeli Kürtlerin ağırlıklı olarak yaşadığı Kamışlı kentinde, operasyon karşıtı gösteri yapıldı. Suriye Devlet Ajansı SANA’NİN haberine göre, gösteride, “Türkiye rejiminin Suriye halkı ve toprakları­na karşı tehditleri kınandı.”

ANHA ajansının haberine göre, SDG kontrolünd­eki Menbic kentinde de meşalelerl­e yürüyüş yapan Menbicli gençler de operasyon hazırlıkla­rına tepki gösterdi. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye