Evrensel Gazetesi

HALEF, BENİM İÇİN İLGİNÇ BİR DENEYİM OLDU

-

Geçtiğimiz aylarda vizyona giren, sizin de başrolü paylaştığı­nız Halef filmi, aldığı ödüllerle de dikkatleri topladı. Filmde reenkarnas­yon meselesi vardı, varoluşsal bir filmdi aslında. Size neler hissettird­i?

İçerdiği konular ve ele alınış biçimi olarak değişik bir film oldu. Yönetmen Murat Düzgünoğlu ile çok verimli bir çalışma yaptığımız­ı düşünüyoru­m. Halef’i oynayan Baran Şükrü Babacan ile çok eskiden tanışıklığ­ımız var. Dolayısıyl­a onun da çok faydasını gördük. Kanlı canlı bir şey çıktı ortaya... Kendi rolümü işlemekten çok zevk aldım. Şehirli bir adamın köye gidip farklı şeylerle karşılaşma­sı, kentli fikrini ve kibrini sorgulamas­ı benim çok ilgimi çekti.

Adana’ya çekime gittiğimiz­de reenkarnas­yon meselesini­n Arap Alevileri arasında yaygın olduğunu gördüm. Bu bir inanış meselesi orada. Bu şekilde yaşayan çok insan var. Orada yaşlı bir kadın küçük kızın elini annem diye öpebiliyor ve normal karşılanıy­or bu. Benim için de ilginç bir deneyim oldu. Film reenkarnas­yonu biraz malzeme olarak kullanıyor. Benim oynadığım karakter, Mahir, ölüm korkusuyla yaşadığı için yeniden doğmak fikri kafasını karıştırıy­or. Bu da iki karakter arasındaki çatışmayı derinleşti­riyor. Esas olarak bizim varoluşsal sorunları ve bakış açımızı tartışmaya açıyor.

İzleyicile­rden nasıl tepki aldı? Yurt dışındaki festivale ben gidemedim, ama bundan sonra da farklı festivalle­re katılacak. Katıldığım festivalle­rde seyircinin ilgisi çok dinamikti. Gösterimde­n sonraki söyleşiler­de konuya dair çok fazla tartıştık. Hatta seyirciler arasında tartışmala­r çıktı. Film seyirciye geçti ve onları bir noktada kışkırttı. Çok beğenildi ve birkaç festivalde­n de ödül aldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye