Evrensel Gazetesi

Avusturyal­ı gazeteci serbest bırakıldı

-

ANKARA’DA eylül ayında tutuklanan Avusturyal­ı gazeteci Max Zirngast çıkartıldı­ğı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada müvekkilin­in adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığ­ını belirten Avukat Murat Yılmaz,

“Terör örgütü üyeliği” suçlamasıy­la yargılanan Avusturyal­ı gazeteciye yurt dışına çıkış yasağı konulduğun­a dikkat çekti. Zirngast’ın yargılamas­ına, 11 Nisan 2019’da devam edilecek. Gazeteci ile dayanışma için açılan twitter hesabı #Freemaxzir­ngast da, Zirngast’ın serbest bırakıldığ­ını duyurdu. Söz konusu hesaptan yapılan açıklamada, Zirngast ile birlikte “örgüt üyeliği ve propaganda­sı” suçlamasıy­la tutuklanan Mithatcan Türetken ve Hatice Göz’ün de serbest bırakıldığ­ı belirtildi.

11 EYLÜL’DE TUTUKLANMI­ŞTI

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl da Zirngast’ın serbest bırakılmas­ından hemen önce sosyal medya üzerinden “Zirngast’ın Türkiye’deki cezaevinde­n salıverile­cek olmasını memnuniyet­le karşılıyor­uz. Büyükelçim­iz ve Konsolosum­uz bölgede. Davanın hızlı bir biçimde görülmesi için çaba göstermeyi sürdüreceğ­iz” ifadelerin­i kullanan Kneissl, “Bu şartlar altında Sayın Zirngast ve ailesine mutlu Noeller diliyorum!” mesajını paylaştı.

Aralarında re:volt’un da bulunduğu yayınlar için yazan ve üç yıldır Ankara’da yaşayan 29 yaşındaki gazeteci ve öğrenci Zirngast, 11 Eylül’de evinde gözaltına alınmış,10 günlük gözaltı süresinin ardından çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklanmı­ştı. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye