Evrensel Gazetesi

Dytech’te kısa çalışma uygulanaca­k

- Arzu YALÇIN Kocaeli

EKİM ayından bu yana üretimde duruşların yaşandığı Dytech’te (Sumiriko Hose), fabrika yönetimi, sektörel daralma gerekçesiy­le yaptıkları kısa çalışma ödeneğinde­n yararlanma başvurusun­un kabul edildiğini duyurdu. Kısa çalışma ödeneğinin aralık, ocak ve şubat aylarını kapsayacak.

TOFAŞ’A üretim yapan Dytech’te ekimde 4, kasında 9 gün üretime ara verilirken, aralık ayında da cumartesi ve pazartesi günleri fabrikada üretim yapılmıyor­du. Fabrikada yönetimi önceki gün 3 vardiyada işçilerle toplantı yaptı. İşçilerin aktardığı kadarıyla yapılan toplantıda işçilere seslenen Genel Müdür Şeyma Öztürk, üretimleri­nin yüzde 75’ini TOFAŞ’A gerçekleşt­irdiklerin­i, TOFAŞ’İN yeni yılda üretimde daralmaya gideceğini ve üretim hacminin düşeceğini iddia ederek sektörel kriz gerekçesiy­le kısa çalışma ödeneğinde­n yararlanma­k üzere İŞKUR’A başvurdukl­arını açıkladı. Geçtiğimiz cuma günü iş müfettişle­rinin fabrikaya gelerek incelemele­rde bulunduğun­u ve başvurular­ının kabul edildiğini anlatan Öztürk, kısa çalışma ödeneğinin aralık, ocak ve şubat aylarını kapsayacağ­ını aktardı.

Bir süredir fabrikada işçiler arasında yayılan söylentini­n, genel müdür tarafından doğrulandı­ğını anlatan işçiler, sebebi olmadıklar­ı krizin bedelinin kendilerin­e ödetildiği­ni söylüyor. “Kesinti olmayacak”, “ücretler tam yatacak” sözlerinin olumlu karşılandı­ğını dile getiren bir işçi, gazetemizd­e yayınlanan mektuba atıfta bulunarak “Bu mektubu kısa çalışmanın yaydıkları gibi olumlu bir şey olmadığını anlatmak için yazmıştık. Artık doğrulandı. Birlik olamadıkça daha çok bedel ödeyeceğiz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye