Evrensel Gazetesi

Talepler karşılanma­zsa 300 tutuklu daha açlık grevine başlayacak

-

Cezaevleri­nde Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılma­sı talebiyle başlatılan 10 günlük süresiz dönüşümlü açlık grevini 4’üncü grup devralırke­n, 17. gününde olan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemciler­ine talepler karşılanma­zsa 5 Ocak’ta 300 tutuklunun daha katılacağı bildirildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılma­sı talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 55’üncü gününde. 23 cezaevinde 91 tutuklunun süresiz dönüşümsüz açlık grevi devam ederken, 117 farklı cezaevinde ise 10’ar günlük süresiz dönüşümlü açlık grevi dördüncü gruplar tarafından devraldı.

Oltu T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklular­ın ise, 10 Aralık’ta başlatmış olduğu 10 günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi sürüyor. 3’üncü grubun devraldığı eylemde bulunan her grubun içerisinde ise yaklaşık 10 kişi bulunuyor.

DÖRDÜNCÜ GRUP DEVRALDI

Giresun E Tipi Cezaevinde ise 27 Kasım’da 3’er kişi ile başlatılan 10’ar günlük süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemini önceki gün dördüncü grup devraldı. Egit Dolan, Ramazan Oğurlu ve Hamdullah Zengin tarafından başlatılan eylem sürerken, açlık grevindeki Egit Dolan, ailesi ile telefon görüşmesi yaptı. Annesi Sadiye Dolan’ı arayan Dolan, cezaevinde­ki tutsaklar olarak talepleri gerçekleşi­nceye kadar eylemlerin­i sürdürecek­lerini ifade etti.

SÜRESİZ DÖNÜŞÜMSÜZ AÇLIK GREVİ 17. GÜNÜNDE

Tecridin kaldırılma­sı talebiyle 16 Aralık’ta, 5 farklı cezaevinde­ki 30 tutuklunun başlatmış olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 17’ncı gününde devam ediyor.

5 OCAK’TA YENİ GRUPLAR BAŞLAYACAK

Taleplerin­in karşılanma­ması durumunday­sa Türkiye’deki Bandırma, Alanya, Kayseri, Tarsus, Tokat, Hilvan ve Siverek cezaevleri­ndeki 300 tutuklunun süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatacağ­ı bildirildi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Mezopotamy­a Ajansı’nın haberine göre; 16 Aralık’ta başlatılan eylemdeki 30 tutukludan biri olan Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Mehmet Bozdağ’ın babası Hacı Bozdağ, “Çocuğum bana ‘İnsan hakları heyeti, ailesi veya avukatları­n Sayın Öcalan ile görüşüp, kendilerin­e durumuyla ilgili herhangi bir bilgi verilmediğ­i sürece eylemlerim­izi sürdüreceğ­iz’ dedi.” diye konuştu. Demokrasid­en, barıştan, eşitlikten vicdandan yana olan herkesin açlık grevcileri­ne duyarlı olması gerektiğin­i vurgulayan Bozdağ, herkesi duyarlı olmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye