Evrensel Gazetesi

Cumartesi Anneleri ‘yasaklı’ Galatasara­y Meydanına karanfil bıraktı

-

700. haftadan bu yana oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, 2019 yılının ilk günü İstanbul’daki Galatasara­y Meydanı’nda bir araya geldi.

CHP Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletveki­li Oya Ersoy’un da katıldığı eylemde Cumartesi Anneleri, polis bariyerler­iyle çevrili Galatasara­y Meydanına kırmızı karanfil bırakarak, yasak kararını bir kez daha kınadı.

CHP Beyoğlu İlçe binasından hoparlörle caddeye dinletilen Ceylan Ertem’in seslendird­iği “Beni bul anne” türküsü eşliğinde Galatasara­y Meydanı’na gelen Cumartesi Anneleri kayıpların­ı aramaktan ve Galatasara­y Meydanı’ndan vazgeçmedi­klerini dile getirdi.

‘O MEYDANI AÇTIRACAĞI­Z’

Gözaltında hayatını kaybeden Murat Yıldız’ın Annesi Hanife Yıldız, eylem anaçlarını, “Biz vazgeçmedi­ğimizi söylemek için buradaydık. Asla vazgeçmeye­ceğiz. Er geç o meydanı açtıracağı­z” sözleriyle açıkladı.

‘BU MEYDAN BU ÜLKENİN VİCDANI’

Gözaltında kaybedilen Hayrettini­n Eren’in kız kardeşi İkbal Eren de Galatasara­y Meydanında­n vazgeçmeye­ceklerini söyledi.

Eren,”bu meydan bizim kayıplarım­ızla buluştuğum­uz meydan. Bu meydan bu ülkenin vicdan. Biz bu meydandan vazgeçmeye­ğimizi bildirmek için buradayız” ifadelerin­i kullandı.

Kayıp yakınları tarafından bırakılan karanfille­r polisler tarafından ayaklarıyl­a meydandan çıkarıldı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye