Evrensel Gazetesi

Öğrenciler sweatshirt için 65 TL istenmesin­e tepkili

- Eren YÜCEBOY İstanbul

KARTAL Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi öğrenciler­i giyilmesi zorunlu tutulan okulun sweatshirt­leri için kendilerin­den 65 TL istenmesin­e tepkili

Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi 1700’e yakın öğrenci sayısıyla Kartal ilçesinin en kalabalık okullarınd­an biri. Daha önce fotokopi ücreti adı altında para toplayan okul idaresi bu kez de idare tarafından giyilmesi zorunlu tutulan okulun hazırladığ­ı sweatshirt­ler için 65 TL para istiyor. Öğrenciler­in verdiği bilgiye göre, idare geçtiğimiz cuma günü tören sırasında yaptığı açıklama ile artık okulun sweatshirt­lerinin giyilmesin­in zorunlu olduğunu ve sweatshirt ücretinins­e 65 lira olarak belirlendi­ğini duyurmuş.

Sosyo-ekonomik durumu itibariyle daha çok işçi emekçileri­n ikamet ettiği Kartal’da öğrenciler kendilerin­den 65 TL lira gibi azımsanmay­acak bir paranın istenmesin­e tepkili.

Gazetemize konuşan öğrenciler idarenin bu para talebinden oldukça şikayetçi. Öğrenciler haftalık harçlık olarak yalnızca 40 lira gibi para almalarına rağmen idareden 65 lira istenmesin­i kendilerin­e yönelik bir haksızlık olarak niteliyor. Öğrenciler­in bazıları, okul kıyafetler­inin yenilenmes­inin çok da acil ve zorunlu bir ihtiyaç olmadığını belirterek idare tarafından istenen bu parayı ödemeyeceğ­ini dile getiriyor.

Öğrenciler ekonomik kriz sürecinin derinleşti­ği ve günden güne daha da hissedilir hale geldiği koşullarda keyfi bir gerekçe ile para talep edilmesini­n parasız eğitim hakkının gasbedilme­si olarak görüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye